Strooiroutes

Door de slechte weersomstandigheden zijn vandaag (11 december) de containers niet geleegd. Ook worden de containers op dinsdag 12 december nog niet geleegd.

Door sneeuw- en ijsresten in de straten is het niet veilig om met de afvalwagens de wijken in te gaan en de containers te legen. Meer informatie volgt zodra een inschatting is gemaakt van wanneer de minicontainers weer wel geleegd kunnen worden.

Als het glad dreigt te worden strooit de gemeente volgens een vaste route:

  • het strooien wordt altijd gestart met brugdekken en op- en afritten
  • daarna volgen ontsluitingswegen, doorgaande wegen, busroutes, uitrukroute van de hulpdiensten, hoofdfietspaden en op plekken waar veel mensen samenkomen zoals bij kerken, zorgcentra, winkelcentra, trappen en bruggetjes
  • op brugdekken, ontsluitingswegen, doorgaande wegen, busroutes, uitrukroutes hulpdiensten en hoofdfietspaden wordt met strooiwagens (mechanisch) gestrooid. Bij kerken, zorgcentra, winkelcentra, trappen en bruggetjes wordt handmatig gestrooid

Waar wordt niet gestrooid?

Op wegen, paden en terreinen die in het beheer zijn van bedrijven of anderen wordt niet gestrooid. Ook in sommige delen van wijken wordt niet gestrooid.

Bekijk de kaart met alle strooiroutes op hoofdwegen en fietspaden in Gemeente Alphen aan den Rijn.

Tips

  • Heeft u strooizout nodig? Dit koopt u onder andere bij bouwmarkten en tuincentra. De gemeente verstrekt geen gratis strooizout meer.

Uitgelicht