Basisschool An Noer

De Gemeente Alphen aan den Rijn werkt al een aantal jaren aan de plannen voor de bouw van basisschool An Noer. Deze school met gymzaal komt te staan in een parkachtige omgeving aan de Polluxstraat in Alphen aan den Rijn. Op 6 juni 2016 was het feestelijke moment van het slaan van de eerste paal. Wethouder Han de Jager en de bestuursvoorzitter van An Noer, Mohammed El Boutaybi, namen dit voor hun rekening. Onder de  goedkeurende blikken van alle schoolkinderen.

Het gebouw heeft de vorm van een gitaarplectrum en bestaat uit twee bouwlagen. De school heeft 14 lokalen. Op de begane grond is plek voor de onder- en middenbouw en de gymzaal. In het centrum van het gebouw bevindt zich, verdeeld over twee bouwlagen, de gemeenschappelijke ruimte met speelzaal. Bij evenementen kan de speelzaal bij de gemeenschappelijke ruimte worden getrokken. De centrale trap heeft dan een dubbele functie: als trap en als tribune. De bovenbouw en de mediatheek bevinden zich op de verdieping. Hier bestaat de mogelijkheid tot uitbreiding met 4 lokalen.

Afbeelding van bouwtekening Basisschool An Noer

Het openbaar gebied rond de school heeft een open karakter. Hierdoor hebben de leerlingen tijdens schooltijd een ruim plein tot hun beschikking. De buurtbewoners mogen ook gebruik maken van dit plein. Inmiddels is de bouw zover gevorderd dat de verwachte oplevering in juni is, waarna de school in juli kan verhuizen.

Planning  
Ontwikkelaar Gemeente Alphen aan den Rijn
Slaan 1e paal 6 juni 2016
Opleveren/verhuizing Juni/juli 2017
Sloop oude schoolgebouw Polluxstraat Augustus/september 2017
Inrichting openbaar gebied September/december 2017

Uitgelicht