Vuurwerkafval

Op dinsdag 2 januari 2024 halen we het vuurwerkafval huis-aan-huis op. Vuurwerkafval kunt u verzamelen in de speciale vuurwerkafvalzak. Deze kunt u halen bij de vuurwerkverkooppunten binnen de gemeente. U kunt het vuurwerkafval ook in een gewone vuilniszak of doos doen. U zet het vuurwerkafval op de plek neer waar u normaal uw rolcontainer op straat plaatst. Woont u in hoogbouw? Bijvoorbeeld in een appartement? Dan zet u het vuurwerkafval naast de ondergrondse container, maar niet op de ijzeren plaat. 

U kunt het vuurwerkafval in een gewone vuilniszak doen of in een vuurwerkzak. De vuurwerkzak krijgt u gratis bij een van de verkooppunten van vuurwerk in onze gemeente. De gemeente verspreidt geen vuurwerkafvalzakken meer aan inwoners.

Wat u moet weten

  • Ruim uw vuurwerkafval direct op zodat het niet eindigt als zwerfvuil. Ook voorkomt dit dat kinderen de volgende ochtend op zoek gaan naar niet ontploft vuurwerk.
  • Veeg na het afsteken van het vuurwerk het afval bij elkaar, maak het goed nat en gooi het daarna pas in de afvalzak.
  • Begeleid kinderen bij het opruimen van het afval en controleer of het vuurwerk echt nat is.
  • Laat tijdens de jaarwisseling geen spullen (kerstboom, bouwafval) staan in een niet afgesloten tuin. Mogelijk worden deze door anderen in brand gestoken of meegenomen voor vreugdevuren.

Geen gft-inzameling tijdens de kerstdagen

We halen geen gft-afval (groente-, fruit- en tuinafval) op op Eerste en Tweede Kerstdag. De inzameling wordt niet ingehaald op andere dagen.

Sluiting ondergrondse containers

Vanaf donderdag 28 december 2023 (in de loop van de dag) tot dinsdag 2 januari 2024 zijn de ondergrondse containers voor papier- en PMD (plastic metaal en drinkpakken) gesloten. Hiermee willen we schade door illegaal vuurwerk en brandstichting voorkomen. De restafvalcontainers zijn vanaf 31 december 2023 om 18.00 uur afgesloten tot 1 januari 2024 6.00 uur in de ochtend.

Sluiting prullenbakken

Vanaf maandag 11 december 2023 sluiten we de prullenbakken. Op drukke plekken en winkelcentra doen we dit op donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 december 2023. We openen de prullenbakken weer vanaf 1 januari. We starten daarmee in de winkelcentra, woonwijken en daarna in het buitengebied. We sluiten de prullenbakken om schade door vuurwerkafval te voorkomen. 

Lees meer over vuurwerk afsteken, vuurwerk (ver)kopen en carbidschieten.