Inkoop Jeugdhulp

Ervoor zorgen dat zoveel mogelijk kinderen kansrijk en veilig opgroeien, hun talenten ontwikkelen en naar vermogen meedoen in de samenleving. Ofwel, bewerkstelligen dat kinderen een gewoon leven kunnen leiden. Dat beogen de gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem met de jeugdhulp waar zij sinds 2015 verantwoordelijk voor zijn.

Om deze doelstelling nog beter te kunnen invullen, hebben beide gemeenten besloten de jeugdhulp voor de periode 2018-2021 vanuit een nieuwe filosofie in te kopen. Op 3 oktober werd duidelijk dat GO! voor Jeugd de jeugdhulp verzorgen in Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem. Zij waren de winnaars van een openbare aanbestedingsprocedure die de gemeenten in juni zijn gestart. GO! voor Jeugd is een samenwerkingsverband van Cardea, Curium, Gemiva-SVG Groep, Horizon, Ipse de Bruggen, Kwadraad, de Opvoedpoli en Prodeba en een groot aantal kleinere organisaties. De komende maanden gaan de gemeenten de uitvoering van de jeugdhulp met hen voorbereiden.

Wat betekent dit voor u?

Ouders en kinderen die met jeugdhulp te maken hebben, ontvangen in oktober 2017 - via hun huidige zorgaanbieder - een brief waarin de gemeente hen informeert over wat er verandert en wat het voor hen betekent. Cliënten die in behandeling zijn bij één van de winnende partijen kunnen hier natuurlijk hun hulptraject blijven vervolgen. Ook voor andere cliënten geldt het uitgangspunt dat zij hun hulptraject mogen afmaken bij hun huidige jeugdhulpaanbieder. Voor trajecten die na 1 augustus 2018 doorlopen, geldt dat in overleg met de cliënt bekeken wordt wat de beste oplossing is: het hulptraject afmaken bij de huidige jeugdhulpaanbieder of een passend traject bij de nieuwe. Maatwerk dus. Vanaf 1 januari 2018 kunnen nieuwe cliënten zich bij de nieuwe jeugdhulpaanbieder melden.

Meer informatie

Laatste nieuws

Algemene informatie

Informatie marktconsultatie

Uitgelicht