College

 • J.W.E. (Liesbeth) Spies, burgemeester

  “Het leukste aan Alphen aan den Rijn vind ik de enorme potentie van onze gemeente als het groene Hart van de Randstad. Het is aan u en mij om dat nog meer naar boven te halen. Daar ga ik mij de komende tijd sterk voor maken.”

 • C.J. (Kees) van Velzen, wethouder

  "Het mooiste aan Alphen aan den Rijn is de ligging in het Groene Hart. Alle kernen zijn omringd door een groene omgeving. Het is mooi om te zien dat veel partners samenwerken om de recreatiemogelijkheden in het gebied te vergroten."

 • G.P. (Gerard) van As, wethouder

  "Het leukste van Alphen aan den Rijn is dat onze gemeente een levendige en bruisende economie heeft. Er zijn volop ruimtelijke ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld het stadshart en de stationsomgeving. En uit eigen ervaring weet ik: Alphen is ook een heerlijke plek om te wonen."

 • E.G. (Ed) de Leest, wethouder

  “Alphen aan den Rijn is echt mijn stad. Ik ben hier geboren en getogen, daarom voel ik me hier ook zo thuis. Onze gemeente blijft toekomstbestendig en daarom werk ik aan een duurzame gemeente. Ik zet mij graag in voor alle inwoners en in het bijzonder voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die een steuntje in de rug nodig hebben.”

 • M.H. (Michel) du Chatinier, wethouder

  "Het leukste van Alphen is dat sport in onze gemeente echt verbroedert. Sportverenigingen bewegen volop door slimmer en efficiënter met elkaar samen te werken. Samen werken we aan een gezonde stad waarbij 'Gewoon bewegen' aan de orde van de dag is. Gewoon bewegen is meer dan een gezonde levensstijl voor jong en oud. Het gaat ook over goed voor jezelf zorgen en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven. Hier in Alphen aan den Rijn voegen wij de daad bij het woord."

 • J.A. (Han) de Jager, wethouder

  "Het leukste van Alphen? Een prettige samenleving met tal van mogelijkheden om de veranderingen in zorg en welzijn vorm te geven."

 • P.D. (Peter Derk) Wekx, gemeentesecretaris

  De gemeentesecretaris ondersteunt en adviseert het college van burgemeester en wethouders en is daarnaast de algemeen directeur van de gemeentelijke organisatie.

 • Onkostenvergoeding college

Uitgelicht