Onderhoud Quadriviumlaan en omgeving (Kerk en Zanen)

De Quadriviumlaan is aan onderhoud toe. De Copernicuslaan, de Charlotte van Pallandtaan en de Piet Mondriaanlaan worden ook in de werkzaamheden meegenomen.

Uitstel ophoging

Door de stijgende prijzen hebben wij moeten besluiten om de werkzaamheden in uw wijk uit te stellen. De start van de werkzaamheden staat nu gepland voor het 1e kwartaal van 2024.

De planning voor het uitvoeren van de werkzaamheden willen wij in het 4e kwartaal 2023 duidelijk hebben.

Informatieavond

In het 4e kwartaal van 2023 willen wij een informatieavond organiseren om de buurt te informeren over de werkzaamheden. Als u in de buurt woont krijgt u hier een uitnodiging voor.

Uitgangspunten

  • Bewoners van de Quadriviumlaan en Charlotte van Pallandtlaan hebben de mogelijkheid om mee te denken over de beplanting van de bomen.
  • Bewoners van de Quadriviumlaan, Charlotte van Pallandtlaan, Piet Mondriaanlaan en Copernicuslaan mogen wijzigingen in het straatbeeld doorgeven. Denk hierbij aan het plaatsen van snelheidsdrempels en prullenbakken.
  • Bewoners van deze lanen kunnen een vragenlijst invullen over het grondwater en of ze daar last van hebben in de kruipruimte van hun huis.
  • Het openbaar gebied wordt opgehoogd. Dit heeft gevolgen voor de rioolaansluiting. Inwoners kunnen zelf maatregelen treffen.

Proef om bomen te behouden

Tijdens de werkzaamheden in de wijk gaan we proberen om alle bomen te laten staan. Het ophogen van de grond is voor de bomen een risico. Daarom is een analyse uitgevoerd. Hieruit blijkt dat veel bomen in uw woonomgeving teveel schade zullen ondervinden om gezond te blijven.

Ondanks het risico gaan we tijdens deze proef nieuwe technieken toepassen om te kijken of deze bomen kunnen blijven staan. We gaan onderzoeken of we de bomen kunnen helpen. Bijvoorbeeld met meer luchtdoorlatende grond, of door de wortelkluit niet te bedekken met grond.  

Daarna wordt de gezondheid van de bomen voor een periode van 5 jaar gevolgd. Bomen die niet gezond blijven worden vervangen voor nieuwe bomen. Als de proef succesvol is kunnen we deze technieken ook bij andere projecten in de gemeente gebruiken. 

Vragenlijst over grondwater

Heeft u last van grondwater in de kruipruimte van uw huis. Wij horen dit graag van u. Vul hiervoor de vragenlijst in. 

Vragenlijst grondwater »

Kleine wijzigingen in straatbeeld doorgeven.

U kunt kleine wijzigingen doorgeven over het straatbeeld (bijvoorbeeld het plaatsen van snelheidsdrempels, paaltjes en prullenbakken). Vermeld hierbij uw straatnaam.

Kleine wijzigingen doorgeven »

Planning

  • Uiterlijk 1 januari 2022: indienen van wensen voor kleine wijzigingen, indienen van voorkeuren groenvoorziening en invullen vragenlijst over grondwater
  • Januari - april 2022: aanbesteding van de werkzaamheden
  • 2e kwartaal van 2024: start werkzaamheden

Wat kunt u als inwoner zelf doen?

Eén van de werkzaamheden is dat het openbaar gebied wordt opgehoogd. Dat heeft gevolgen voor de rioolaansluiting. In het document Ophoging van het openbaar gebied (pdf, 30,5kB) leest u:

  • Waarom de gemeente Alphen aan den Rijn het grond ophoogt
  • Hoe u uw riolering moet ophogen
  • Wie de kosten betaalt en wie aansprakelijk is voor schade

Vragen?

Stuur dan een mail naar gemeente@alphenaandenrijn.nl.