Kinderburgemeester, kinderwethouders en kinderraad

Kinderburgemeester Maud met ketting

Op 29 juni 2022 is Maud gekozen als nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Alphen aan den Rijn voor het jaar 2022-2023! Alim, Dustin, Sarah, Floriene en Ocean zijn de nieuwe kinderwethouders. Gefeliciteerd!

Op dezelfde dag als de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester, is een nieuwe kinderraad geïnstalleerd. Wij wensen het nieuwe kindercollege en kinderraad 2022-2023 heel veel succes en plezier!

Wat doet de kinderburgemeester van Alphen aan den Rijn?

De kinderburgemeester gaat met de burgemeester en/of wethouders mee naar bijzondere gebeurtenissen. Bijvoorbeeld naar de intocht van Sinterklaas of de herdenkingen op 4 en 5 mei. Natuurlijk krijgt de kinderburgemeester hulp van de burgemeester en de ambtenaren van de gemeente.

De kinderburgemeester mag deze titel een heel jaar dragen.
Het werk als kinderburgemeester mag nooit ten koste gaan van school, sport of andere dingen.

Wat doet de kinderraad

De kinderburgemeester is de voorzitter van de Kinderraad. De kinderraad vergadert 4 keer per schooljaar en geven dan hun mening over alles wat hen bezighoudt. Natuurlijk worden ze daarbij geholpen door experts van de gemeente.

Naar de kinderraad

Vraag of verzoek

Heb je een vraag of verzoek aan de kinderburgemeester, de kinderwethouders of de kinderraad? Stuur een bericht via kinderburgemeester@alphenaandenrijn.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Je kunt ons ook volgen op Instagram of Facebook.

Persfoto's

Deze foto's zijn rechtenvrij maar vermeld bij gebruik wel de fotograaf: Hans Doderer.

Op de bovenstaande foto staan van links naar rechts: Dustin, Floriene, Sarah, Ocean, Maud en Alim.

Of volg ons op Instagram of Facebook.