Stemmen op vrijwilliger

U kunt niet meer stemmen. De uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens NLDoet op 13 maart 2020. (uitgesteld wegens coronavirus)

Genomineerden in de categorie Personen:

Lenie Dingemanse, Alphen aan den Rijn

foto LenieLenie heeft zich vele jaren verdienstelijk gemaakt als vrijwilligster voor verscheidene vrijwilligersorganisaties. Lenie is een van de medeoprichters van het Parkinson Café. Na een aantal jaren is ze uit het bestuur getreden maar nog steeds actief als vrijwilligster. Lenie is negen jaar secretaris geweest van het Gilde Alphen aan den Rijn. Daarnaast hield ze zich bezig met PR voor het Gilde door de website te beheren, zorgen voor publicatie van Gildeactiviteiten in lokale- en regionale bladen, zit in het team van het Filosofisch Café en het uitgeven van de Gilde nieuwsbrief.

 

 

Steve Zondag, Alphen aan den Rijn

foto SteveSteve zet zich al meer dan 40 jaar in als taekwondoleraar. Ondertussen is hij senior master, meer dan 40 jaar bezig met zijn school Suokjang, 10 jaar leider in de Nederlandse taekwondo bond en heeft hij tientallen leraren getraind. Elke dag is hij hiermee bezig, sinds vier is hij met pensioen, maar hij heeft zijn vrijwilligerswerk altijd gecombineerd met werk en zijn gezin. Steve helpt jongeren en hun ouders, met trainen maar ook met privé zaken. Hij houdt jongeren van de straat en geeft mensen zelfvertrouwen, een kans en helpt iedereen die het nodig heeft op welke manier dan ook.

 

 

Marco Zwijnenberg, Alphen aan den Rijn

foto MarcoMarco is al jaren vrijwilliger bij kinderboerderij Zegersloot. Dag en nacht houdt hij zich hiermee bezig en staat altijd klaar voor de kinderboerderij en de dieren. In het voorjaar als de dieren gaan bevallen neemt hij een webcam mee naar huis en houdt alles in de gaten. Bij calamiteiten gaat hij er direct heen.

 

 

 

Genomineerden in de categorie Organisaties:

Speeltuin Kindervreugd, Alphen aan den Rijn

foto speeltuinSpeeltuin Kindervreugd bestaat in augustus 2020 75 jaar. De speeltuin zorgt ervoor dat kinderen in een veilige, afgeschermde omgeving kunnen buitenspelen. Ook zijn er diverse activiteiten tussendoor zoals kinderbingo, knutselen, carnaval, nieuwjaarsdisco met gourmet enz. Maar er is ook een spooktuin tijdens Halloween, een winterfair met kinderactiviteiten en niet te vergeten de huttenbouw in de zomervakantie. Voor volwassenen is er de maandelijkse bingo en de marathonbingo. Al deze activiteiten worden volledig georganiseerd door een kleine groep vrijwilligers. Doordat er altijd toezicht is van een vrijwilliger, kunnen de kinderen veilig spelen in de speeltuin. Voor de ouders is er ook mogelijkheid tot ontmoeting.

 

Trekkertrek, Koudekerk aan den Rijn

foto trekkertrekDe vrijwilligers van de Trekkertrek houden zich ieder jaar weer bezig met de voorbereidingen, opbouw en afbouw van het evenementenweekend van de Trekkertrek. Ook tijdens het weekend zelf zien zij erop toe dat alles op rolletjes verloopt voor de duizenden bezoekers.

 

Voedselbank, Alphen aan den Rijn

logo voedselbankDe Voedselbank Alphen aan den Rijn voorziet al jarenlang iedere week minima van een eten en andere levensmiddelen en helpt een groot aantal gezinnen en alleenstaanden het hoofd een boven water te houden. De oprichters zijn al jarenlang, met hun team van vrijwilligers, bezig met 2-wekelijkse winkelacties om voedsel, geld en levensmiddelen bij elkaar te krijgen en delen iedere week uit aan een steeds groter wordende groep mensen.