Koninklijke Onderscheiding (Lintje)

Logo Alphense Helden Koninklijke LintjesEen Koninklijke onderscheiding of een lintje is een erkenning voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Dit kan vrijwilligerswerk zijn of een uitzonderlijke prestatie in de wetenschap of sport. Iedereen kan iemand voordragen voor een lintje.

  • U kunt alleen iemand voordragen bij de gemeente waarin die persoon woont.
  • U kunt geen lintje voor uzelf aanvragen.
  • Wilt u dat de onderscheiding plaatsvindt op Lintjesregen (laatste werkdag voor Koningsdag)? Dien uw voorstel uiterlijk vóór 1 juni in het jaar ervoor in.
  • Wilt u dat de uitreiking plaatsvindt tijdens een andere gelegenheid, dan dient u uw voorstel minimaal 6 maanden van tevoren in. De gemeente informeert u een maand tot 2 weken van tevoren of de persoon in aanmerking komt voor de onderscheiding.
  • Op de website www.lintjes.nl leest u alle voorwaarden voor het aanvragen van een koninklijke onderscheiding.
  • De behandeling van een voorstel neemt veel tijd in beslag. Deze procedure doorloopt 7 stappen. U kunt dit nalezen op de website van de Kanselarij der Nederlandse Orden.

Wij raden u aan om vooraf contact op te nemen met de gemeente. U ontvangt informatie over de voorwaarden en tips voor het doen van uw aanvraag.

Voorstelformulier invullen »

U stuurt het formulier met bijlagen per e-mail naar de gemeente Alphen aan den Rijn.

Predicaat Hofleverancier, Predicaat Koninklijk / Koninklijke Erepenning

Kent u iemand die in aanmerking komt voor een Predicaat of Erepenning? Kijk dan op de pagina Predicaat Hofleverancier, Predicaat Koninklijk / Koninklijke Erepenning.