Stemmen op vrijwilliger

Genomineerden in de categorie Personen:

André van Dam

Andre van Dam

Al meer dan 10 jaar is André van Dam in allerlei functies verbonden aan de Alphense sportvereniging RKSV Wilskracht. Meneer Van Dam  is nu een van de bestuursleden van de vereniging. André van Dam is een grote en meestal stille en onzichtbare kracht binnen de vereniging. Hij treedt niet graag op de voorgrond maar zonder zijn inzet zou sportvereniging Wilskracht niet de vereniging zijn die het nu is. Meneer Van Dam heeft ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei van sportgroep Ritmische Gymnastiek. De gymnasten van deze groep draaien op nationaal niveau mee en regelmatig vallen zij in de prijzen.

Jeroen Steensma 

Jeroen Steensma

De heer Steensma is al jaren actief als buddy bij zorgcentrum Oudshoorn. Ondanks zijn gezondheid gaat hij trouw drie keer in de week naar Oudshoorn om daar te ‘mens erger je nieten, te schaken, of een stukje te wandelen met zijn buddy’s. Meneer Steensma is al 12 jaar ziek, maar hij houdt niet van stilzitten en hij vindt het fijn dat hij op deze manier nog iets kan betekenen voor de samenleving. Voor zijn buddy’s betekent hij veel en in Oudshoorn is hij een graag geziene vrijwilliger.

Jannie van der Vliet

Jannie van der Vliet

Mevrouw Van der Vliet verzorgt met veel liefde de cliënten van de hospice in de laatste fase van hun leven. Zij staat de cliënten met veel warmte en zorg bij en biedt familie en bezoekers een luisterend oor. Ook heeft zij veel oog en aandacht voor de bloemen in het hospice, zij vindt het belangrijk dat de bloemen er mooi en verzorgd bij staan. Daarnaast doet mevrouw Van der Vliet al ruim 20 jaar vrijwilligerswerk bij de Hooge Burch in Zwammerdam. Een paar keer in de week wandelt zij met cliënten en iedere maandagavond helpt zij bij de handwerkclub. Dat doet zij met heel veel plezier.

Genomineerden in de categorie Organisaties:

Speeltuin Kindervreugd

Speeltuin Kindervreugd

De vrijwilligers van speeltuin Kindervreugd aan de Hugo de Grootstraat doen er alles aan om de kinderen leuk en veilig in een afgeschermde omgeving te laten spelen. Kindervreugd is een leuke, grote speeltuin, waar volop plek is om te spelen. Er staan verschillende speeltoestellen, zoals een klimwand, verschillende glijbanen, schommels en er is een echt voetbalveld. Er is elke dag toezicht van een vrijwilliger. Ook organiseren de vrijwilligers van speeltuin Kindervreugd diverse activiteiten zoals kinderbingo, knutselen, halloween, carnaval en een nieuwjaarsdisco. 

Alphen Schittert

Alphen Schittert

De vrijwilligers van Alphen Schittert zetten zich maandelijks in om de stad op te schonen. De acties van Alphen Schittert dragen bij aan een fijne leefomgeving en meer bewustwording over afval en zwerfvuil. Alphen Schittert hoopt met hun acties andere bewoners aan te sporen om samen voor een schone en leefbare stad te zorgen. Vol goede moed ruimen zij de troep het vuil? op dat die een ander schijnbaar gedachteloos achterlaat. 

Hospice Alphen

Hospice Alphen

De vrijwilligers van Hospice Alphen geven met geduld en souplesse veel persoonlijke aandacht aan hun cliënten en bezoekers. Hoe ze de Hospice draaiende houden is uniek; meer dan honderd vrijwilligers zetten zich hiervoor in. De vrijwilligers zorgen voor een prettig en huiselijk afscheid met de juiste verzorging voor iemands laatste dagen. Cliënten krijgen de ruimte om afscheid te nemen, in een vertrouwde omgeving en op hun eigen manier.

Stemmen

Om uw stem uit te brengen logt u in met DigiD. Zo weten wij dat u inwoner van Alphen aan den Rijn bent.

U kunt stemmen op:

  • een persoon, of
  • een organisatie, of
  • een persoon én een organisatie

U mag één keer een stem uitbrengen. U kunt uw stem uitbrengen tot en met woensdag 1 december 2021.

Nu stemmen »