Kerk en Zanen

Kerk en Zanen is een wijk met een heldere stedenbouwkundige structuur met op specifieke punten ruimte voor hoogteaccenten en openbaar groen. Deze structuur vormt het raamwerk voor de uitgesproken, expressieve en sterk uiteenlopende architectuur in de wijk. Een groot deel van de wijk is in de laatste twintig jaar ontwikkeld. Met nog enkele deelprojecten aan de zuidwestrand te gaan komt de voltooiing van Kerk en Zanen steeds dichterbij.

Centraal in de wijk ligt het Europapark, dat in zuidelijke richting uitloopt in de Alphense Wetering. Kenmerkend voor de opzet van het plan is de waaiervormige indeling waarin de centrale as wordt gevormd door de langzaamverkeerroute van de wijk. Deze as komt uit op de voormalige entree van het themapark Archeon. Rondom het inmiddels sterk verkleinde Archeon is villapark Burggooi ontwikkeld.

Te koop

Deelgebied KLOP, fase 3

Locatie Lisdodde/Watermunt
Ontwikkelaar OMEGA/Sprangers Bouwbedrijf       
Aantal woningen 24 appartementen
project "MOOI" (project Mooi 2)
Verkoopprijzen Van € 179.900,- tot € 349.900,- v.o.n.
Start verkoop 3e kwartaal 2015
Start bouw 3e kwartaal 2016
Verwachte oplevering 4e kwartaal 2017

Voor meer informatie: Koppes Makelaardij BV Alphen aan den Rijn

De tekening hieronder laat het definitieve ontwerp zien van de inrichting openbare ruimte. Het gaat om het onbebouwde gebied grenzend aan Veenpluis.Tekening bouwlocatie Klop

 

 

 

 

 

 

 

Klik voor grotere versie (pdf, 425 kB)

Locatie Pijlkruid
Ontwikkelaar R.A. van Leeuwen Bouwbedrijf B.V.                     
Aantal woningen 6 geschakelde levensloopbestendige semi-bungalows
Verkoopprijzen € 329.500 / € 379.000
Start verkoop gestart
Start bouw 1e kwartaal 2017
Verwachte oplevering 1e kwartaal 2018

Voor meer informatie: Koppes Makelaardij BV Alphen aan den Rijn

Deelgebied KLOP, fase 4

  • In deelgebied KLOP 4, fase 4 bevindt zich (tijdelijk) het zorgcentrum Zuidervaart. Wellicht is in 2017 meer duidelijkheid over de plannen voor de ontwikkeling van deze fase.

Urban Villastrook

  • Het college heeft tijdens haar vergadering van 19 februari 2015 het besluit genomen af te zien van bebouwing van deze strook. De "Urban Villastrook" ligt langs de Alphense Wetering en wordt begrensd door de Renaissancelaan, Kroospad en Archeonlaan.

Kloppend Hart

Voor de laatste fase staan 76 woningen gepland waarvan 40 terrasappartementen, 20 waterwoningen en 16 geschakelde villa’s. Uniek aan dit project is de mate van duurzaamheid in het plan. De woningen krijgen een warmtepomp, zonnepanelen en zelfs een donor dak met zonnepanelen, om zo energieneutraal als mogelijk te zijn. Daarnaast worden de woningen gebouwd zonder gasvoorziening.

Het ontwerp van de woningen is bijzonder. Het groene karakter komt terug in de energie neutrale oplossingen en in het ontwerp zelf. De woningen krijgen een ondergrondse parkeergarage waardoor er minder auto’s in het straatbeeld zijn. De terrasappartementen zijn zo ontworpen dat de terrassen optimaal worden voorzien van beplanting in verschillende formaten. Een uniek project waarbij zowel in de openbare ruimte als in het ontwerp een vergaande ambitie ligt als het gaat om duurzaamheid. De gecombineerde inzet van de duurzaamheidselementen, maken dit plan uniek.

Meer informatie kunt u vinden op de website: https://kloppendhartalphen.nl/.

 

 

 

Uitgelicht