Nieuwe Sloot

Nieuwe Sloot is een binnenstedelijke ontwikkellocatie en ligt tussen de Sterrenlaan/Planetensingel, de Eisenhowerlaan, de Oranje Nassausingel en de President Kennedylaan in Alphen aan den Rijn.

Het gebied gaat veranderen in een aantrekkelijke centrumlocatie waarin een divers aanbod aan woningen ontwikkeld wordt. Het gebied Nieuwe Sloot bestaat uit vier verschillende deelgebieden die allemaal hun eigen invulling krijgen.

De vier deelgebieden van Nieuwe Sloot: Park, Holland, Tuin en Wand.

Plattegrond Nieuwe SlootDeelgebied Park (G. Doustraat tot aan A. Schweitzerbrug)

Het gebied van Park West bij het ziekenhuis en het verpleeghuis is gereed. Voor het andere deel was de gemeente op zoek naar een ontwikkelaar. In de afgelopen periode hebben gesprekken ertoe geleid dat we een samenwerking aangaan met Blauwhoed Projectontwikkelaar bv. De plannen zijn afwijkend van de voormalige plannen van wonenCentraal. In het plan staat het wonen in een parkachtige omgeving centraal en zijn de twee woontorens volledig vervallen. De nieuwe ontwikkeling van Blauwhoed past niet in het van kracht zijnde bestemmingsplan Nieuwe Sloot waardoor een nieuw bestemmingsplanprocedure moet worden doorlopen.

Voor meer informatie over de woningen kunt u contact opnemen met Blauwhoed Projectontwikkeling bv of Koppes Makelaardij bv.

Deelgebied Holland (Planetensingel, Nieuwe Sloot, President Kennedylaan)

Deelgebied Holland ligt direct oostelijk van deelgebied Park. In dit deelgebied wordt een waterrijk project met 30 twee-onder-een- kap- woningen ontwikkeld: “Alphense Zoom’. De woningen in dit deelgebied zijn watergericht en hebben een tuin op het zuiden en uitzicht over het water.

Alle woningen zijn verkocht en de aannemer is december 2015 gestart met de bouw van de woningen. Na realisatie zal het openbaar gebied worden gereconstrueerd. De planning is dat na de zomer van 2016 de gehele Planetensingel wordt opgeleverd. De kavels van de eilanden staan in verkoop, de helft van de kavels zijn reeds verkocht en op het tweede eiland zijn nog enkele kavels te koop. De verkoop van de woningen op het grootste eiland is inmiddels gestart, bekijk de impressie (pdf, 159 kb).

Deelgebied Tuin (Oranje Nassausingel, President Kennedylaan, Nieuwe Sloot, G. Doustraat)

Deelgebied Tuin wordt een gezellige woonwijk, midden in Nieuw Sloot. Het belangrijkste kenmerk van deelgebied Tuin is de kleinschaligheid van de woningen in een tuindorp; een stadswijk met een dorps karakter. De laatste woningen zijn opgeleverd en momenteel worden de werkzaamheden aan het openbaar gebied uitgevoerd. Voor een impressie van de woonwijk bekijk de tekening (pdf, 556 kB).

Deelgebied Wand (President Kennedylaan)

Deelgebied Wand ligt het meest oostelijk tegen de President Kennedylaan. In dit gebied bevindt zich tennispark ‘Nieuwe Sloot’, Global fit, maar ook het politiebureau, het Scala College en de (tijdelijke) noodlokalen van het Scala College. De planning is dat de noodlokalen tot uiterlijk eind 2017 blijven staan waarna de locatie weer gebruikt kan worden als bedrijfshuisvesting.

Musters Kwartier

Het appartementengebouw Musters Kwartier, bestaande uit 27 ruimte lichte appartementen, is inmiddels opgeleverd.

Contact Nieuwe Sloot

Voor meer informatie over Nieuwe Sloot en de ontwikkelingen binnen de verschillende deelgebieden kunt u contact opnemen met de afdeling Projectmanagement via:

Uitgelicht