Vestiging vanuit het buitenland

Verhuist u vanuit het buitenland naar Alphen aan den Rijn (immigratie), of bent u het komende half jaar minimaal 4 maanden in Nederland? Dan moet u zich binnen 5 dagen na aankomst persoonlijk laten inschrijven bij de gemeente.

Als u al eerder in Nederland heeft gewoond, en bent u na oktober 1994 vertrokken is dit een hervestiging. Bent u voor oktober 1994 naar het buitenland vertrokken? Of wilt u zich voor de eerste keer inschrijven in Nederland, dan is dit een eerste inschrijving.

Voorwaarden

Het is noodzakelijk dat u hiervoor een afspraak maakt via telefoonnummer 14 0172. (Telefoonnummer vanuit het buitenland +31(0)172 - 46 52 31). Heeft u een partner en/of kinderen die ook ingeschreven moeten worden, dan moeten zij met u meekomen.

  • Geldig identiteitsbewijs van iedere persoon die ingeschreven wordt
  • Reisdocument of ander document waaruit uw nationaliteit blijkt
  • Bewijs van uitschrijving (alleen nodig als u uit Aruba, Bonaire, Curacao, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba komt)
  • Huur- of koopcontract van uw woning of toestemming van de hoofdbewoner (pdf 50,5 kB) bij wie u gaat inwonen
  • Originele documenten uit het buitenland van uzelf en van uw kinderen die nog niet eerder zijn geregistreerd in Nederland, bv. geboorteakte, huwelijksakte, echtscheidingsakte. Alleen Engelse, Duitse en Franse akten worden zonder vertaling door beëdigd vertaler geaccepteerd. De documenten moeten (afhankelijk van het land van afgifte) voldoen aan de legalisatievoorschriften. Zie hiervoor de website van de Rijksoverheid

Uitgelicht