Afvalpas voor inwoners

U heeft de afvalpas nodig om de ondergrondse restafvalcontainer te kunnen openen. En u heeft met de afvalpas toegang tot het afvalbrengstation Ecopark De Limes.

  • Per huishouden wordt 1 afvalpas verstrekt
  • De afvalpas hoort bij uw woning en blijft eigendom van de gemeente. Bij verhuizing geeft u de pas aan de nieuwe bewoner of aan de woningbouwvereniging.
  • Is uw afvalpas kapot, kwijt of is er geen pas op uw nieuwe woonadres? Vraag dan een (nieuwe) afvalpas aan. U ontvangt de nieuwe pas binnen 5 werkdagen.

Bedrijven kunnen een afvalpas voor bedrijven aanvragen.

U kunt alleen een afvalpas aanvragen als u eigenaar of huurder bent van de woning en afvalstoffenheffing betaalt.

€ 13,80 (u betaalt met IDEAL)

  • Vraagt u een vervangende afvalpas aan, dan wordt de ‘oude’ pas geblokkeerd. U kunt de oude pas niet meer gebruiken
  • Heeft u de nieuwe pas niet binnen 5 werkdagen ontvangen? Geef dit dan uiterlijk binnen 10 werkdagen aan ons door
  • Gebruik van de afvalpas (ook bij het Ecopark) is anoniem. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen. U betaalt niet per zak
  • Is er geen ondergrondse restafvalcontainer in uw gebied? U maakt dan gebruik van de eigen restafvalcontainer

U logt in met DigiD en betaalt met iDEAL.

Afvalpas aanvragen »

De pas is éénmalig gratis als u een nieuwbouwhuis heeft of de vorige bewoners hebben de pas niet voor u achtergelaten op uw nieuwe woonadres. Vraag dan geen nieuwe pas aan maar mail ons.

Vindt u na aanvraag uw pas dezelfde dag nog terug? Bel dan binnen 24 uur met 14 0172 of stuur een  e-mail. Geef uw naam, adres, woonplaats en laatste 3 cijfers van uw bankrekeningnummer door. Het betaalde bedrag krijgt u dan teruggestort. Na deze tijd kunnen wij de aanvraag niet meer stoppen. U ontvangt dan de nieuwe pas.

Ondergrondse container gaat niet open

Dit ligt vrijwel altijd aan de container en niet aan de pas. Meld u dit met een Melding Openbare Ruimte. U kunt uw afval kwijt in een andere ondergrondse restafvalcontainer in uw buurt. Uw pas werkt daar ook.