Afvalpas voor inwoners

U heeft de afvalpas nodig om de ondergrondse restafvalcontainer te kunnen openen. En u heeft met de afvalpas toegang tot het afvalbrengstation Ecopark De Limes.

  • Per huishouden wordt 1 afvalpas verstrekt.
  • De afvalpas hoort bij uw woning en blijft eigendom van de gemeente. Bij verhuizing geeft u de pas aan de nieuwe bewoner of aan de woningbouwvereniging.
  • Is uw afvalpas kapot, kwijt of is er geen pas op uw nieuwe woonadres? Vraag dan een (nieuwe) afvalpas aan. U ontvangt de nieuwe pas binnen 5 werkdagen. 

Bedrijven kunnen een afvalpas voor bedrijven aanvragen.

Voorwaarden

U kunt alleen een afvalpas aanvragen als u eigenaar of huurder bent van de woning en afvalstoffenheffing betaalt.

Kosten

Pas kwijt of kapot? Een nieuwe pas kost € 13,80.

Let op: Is de pas aan de buitenkant heel en niet beschadigd maar werkt de pas toch niet, neem dan contact op met het Klantcontactcentrum via 14 0172. Er wordt dan eerst onderzocht wat er aan de hand is.

Bijzonderheden

  • Wanneer u een vervangende afvalpas aanvraagt, dan wordt de ‘oude’ pas geblokkeerd. Dit betekent dat u de oude pas niet meer kunt gebruiken. 
  • Heeft u de nieuwe pas niet binnen 5 werkdagen ontvangen? Geef dit dan uiterlijk binnen 10 werkdagen aan ons door.
  • Het gebruik van de afvalpas (ook bij het Ecopark) is anoniem. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen. Ook betaalt u niet per zak.
  • Wanneer er geen ondergrondse restafvalcontainer bij u in de buurt is, dan maakt u gebruik van uw eigen restafvalcontainer. 

Aanvraag

U logt in met DigiD en betaalt met iDEAL.

Afvalpas aanvragen »

De pas is éénmalig gratis als u een nieuwbouwhuis heeft of de vorige bewoners hebben de pas niet voor u achtergelaten op uw nieuwe woonadres. Vraag dan geen nieuwe pas aan maar mail ons.

Vindt u na aanvraag uw pas dezelfde dag nog terug? Bel dan binnen 24 uur met 14 0172 of stuur een e-mail. Geef uw naam, adres, woonplaats en laatste 3 cijfers van uw bankrekeningnummer door. Het betaalde bedrag krijgt u dan teruggestort. Na deze tijd kunnen wij de aanvraag niet meer stoppen. U ontvangt dan de nieuwe pas.

Ondergrondse container gaat niet open

Dit ligt vrijwel altijd aan de container en niet aan de pas. Meld u dit met een Melding Openbare Ruimte. U kunt uw afval kwijt in een andere ondergrondse restafvalcontainer in uw buurt. Uw pas werkt daar ook.