Afvalpas voor inwoners

U heeft de afvalpas nodig om de ondergrondse restafvalcontainer te kunnen openen. En u heeft met de afvalpas toegang tot het afvalbrengstation Ecopark De Limes.

  • Er wordt per huishouden 1 afvalpas verstrekt
  • De afvalpas is adresgebonden en hoort bij het huis. Bij verhuizing laat u de afvalpas achter op het adres.

Is uw afvalpas kapot of kwijt of is er geen pas op uw nieuwe woonadres, dan kunt u een (nieuwe) afvalpas aanvragen. U ontvangt de nieuwe pas binnen 5 werkdagen.

Bedrijven kunnen een afvalpas voor bedrijven aanvragen.

Voorwaarden

U kunt alleen een afvalpas aanvragen als u eigenaar of huurder bent van de woning en afvalstoffenheffing betaalt.

Kosten

€ 13,80

De pas is éénmalig gratis als u een nieuwbouwhuis heeft of de vorige bewoners hebben de pas niet voor u achtergelaten op uw nieuwe woonadres. Vraag dan geen nieuwe pas aan voor € 13,80 maar mail ons.

Bijzonderheden

  • Vraagt u een vervangende afvalpas aan, dan wordt de ‘oude’ pas geblokkeerd
  • Als u een vervangende pas heeft aangevraagd en u vindt de oude pas terug, dan kunt u de aanvraag niet meer stoppen. U krijgt het betaalde bedrag niet terug
  • Met de pas betaalt u niet per zak. De manier van afvalstoffenheffing wijzigt niet
  • Gebruik van de afvalpas bij afvalstortingen is anoniem. Na storting worden geen persoonsgegevens opgeslagen. Ook niet bij het Ecopark
  • Woont u in een gebied waar geen ondergrondse restafvalcontainer is geplaatst, dan blijft u gebruik maken van de eigen container voor restafval.

Aanvraag

U logt in met DigiD en betaalt met iDEAL.

Afvalpas aanvragen »

U ontvangt de nieuwe pas binnen 5 werkdagen.

Ondergrondse container gaat niet open:
Dit ligt vrijwel altijd aan de container en niet aan de pas. Meld u dit met een Melding Openbare Ruimte. U kunt uw afval kwijt in een andere ondergrondse restafvalcontainer in uw buurt. Uw pas werkt daar ook.