Afspraak maken

Commerciële partijen bieden tegen betaling aan om een afspraak te maken bij de gemeente. Dit raadt de gemeente sterk af vanwege de kosten en het moeten doorgeven van uw persoonlijke gegevens. Zelf een afspraak maken bij de gemeente is gratis, gemakkelijk en uw gegevens zijn veilig. 

Vanwege de Corona-maatregelen kunt u alleen op afspraak terecht in het gemeentehuis. Wij vragen iedereen vanaf 13 jaar om een (niet-medisch) mondkapje te dragen. Wij volgen hiermee het dringend advies van de Rijksoverheid.

Maak alleen een afspraak als een bezoek aan het gemeentehuis noodzakelijk is. Regel uw zaken zoveel mogelijk online of neem op een andere manier contact met ons op. Bedankt voor uw begrip!

Afspraak bij het Serviceplein

Een afspraak maken voor het Serviceplein doet u telefonisch via 14 0172, optie 1.

Afspraak bij Burgerzaken en Vergunningen

Maak uw afspraak online. U ziet dan meteen welke tijdstippen beschikbaar zijn. U kunt helaas nog niet voor alle producten en diensten online een afspraak maken. Staat uw onderwerp er niet bij, belt u dan met 14 0172, optie 2 of stuur een bericht naar gemeente@alphenaandenrijn.nl

Voor het ophalen van een paspoort, ID-kaart of rijbewijs wordt direct een afspraak gemaakt tijdens de aanvraag.

Maak nu uw afspraak »

Afspraak wijzigen of afzeggen

Dit kunt u doen via de link in de bevestigingsmail die u ontvangt. Heeft u verkoudheidsklachten, kom dan niet naar de afspraak maar wijzig of annuleer deze en kom later.

Afspraak aanmelden in het gemeentehuis

Komt u naar de afspraak, dan kunt u zich in de ontvangsthal aanmelden bij de afsprakenzuil.