Whatsapp gemeente Alphen aan den Rijn

Voor algemene informatie en vragen kunt u de gemeente WhatsAppen op werkdagen tussen 8.30-16.00 uur. U krijgt meestal binnen 1 uur persoonlijk antwoord van ons. Om iets snel te melden, bijvoorbeeld een kapotte lantaarnpaal, een gat in de weg of omgevallen boom, gebruikt u het online meldformulier.

Zo werkt het:

  • voeg het telefoonnummer 06 - 10 40 63 39 toe aan uw contacten
  • kies vanuit WhatsApp dit contact, en stuur ons een bericht

U kunt naar dit nummer niet bellen of een sms sturen. In groepsapps kunnen wij niet antwoorden.

Helaas is het niet mogelijk om vragen over uitkeringen, Wmo, schulden of leerplicht te beantwoorden. Neem hiervoor op een andere manier contact met ons op.

Privacy

Deel geen privacygevoelige informatie met de gemeente via WhatsApp. Stuur ons dus bijvoorbeeld geen burgerservicenummer of rekeningnummer. We zullen hier via WhatsApp ook nooit om vragen. Wanneer we privacygevoelige informatie nodig hebben, vragen we u om op een andere manier contact op te nemen.

Tips

Veiliger met WhatsApp-groep

Groepen bewoners gebruiken WhatsApp om onveilige situaties in hun wijk te signaleren. Met een berichtje waarschuwen leden elkaar. Alphen aan den Rijn heeft al meerdere WhatsApp-groepen. In buurten waar bewoners meedoen, is het aantal woninginbraken gedaald. Heeft u als inwoner belangstelling voor het verbeteren van de veiligheidsbeleving in uw straat, buurt of wijk met een WhatsApp-groep? Vraag dan informatie over buurtpreventie aan.