Bedrijven delen bedrijfsmiddelen (Parksharing)

Heeft u een vergaderruimte beschikbaar, parkeerplekken te weinig, gebruikt u de hoogwerker maar een paar dagen per jaar, heeft u kantinefaciliteiten beschikbaar of een bestelbus nodig? Via deze deelmarktplaats kunt u binnenkort deze bedrijfsmiddelen aanbieden of juist uw behoefte zichtbaar en verhandelbaar maken.

Deelname is voor bedrijven en organisaties in Alphen aan den Rijn tijdens de pilotfase (minimaal 1 jaar) gratis.

Het lokaal delen van allerlei zaken met collega-ondernemers en daarmee het efficiënter gebruiken van bedrijfsmiddelen resulteert voor ondernemers in financiële, duurzame en sociale voordelen. Dit past binnen de ontwikkeling richting een circulaire economie, waarin kringlopen gesloten worden, duurzaamheid centraal staat en nieuwe businessmodellen worden aangewend. Gemeente Alphen aan den Rijn wil dit door Parksharing op een praktische manier verder stimuleren.

Aanmelden

Aanmelden op deze marktplaats kan helaas nog niet. Heeft u als bedrijf interesse om mee te doen met Parksharing Alphen aan den Rijn of wilt u graag in gesprek over de mogelijkheden? Neem dan contact op via het contactformulier. Vermeld daarbij dat u geïnteresseerd bent in Parksharing.

Het initiatief voor Parksharing komt van Groene Hart Werkt!, het regionale platform dat circulaire economische initiatieven in het Groene Hart aanjaagt. Ook lokale partners zoals Economic Development Board Alphen aan den Rijn (EDBA), Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn (VOA) en Greenport Boskoop steunen het initiatief.