Regels sport en fitness

Alle sport- en fitnessgelegenheden, of ruimtes waarin gesport kan worden, moeten gesloten zijn tot voorlopig 1 september 2020. 

Georganiseerde sportactiviteiten in de buitenlucht zijn toegestaan voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar. Met ingang van 11 mei is buiten sporten in groepen voor alle leeftijden toegestaan, als er 1,5 meter afstand tot elkaar gehouden kan worden.

11 mei 2020

Vanaf 11 mei mogen ook mensen van 19 jaar en ouder samen buiten sporten. Zij moeten daarbij 1,5 meter afstand van elkaar houden en drukke plekken vermijden.

29 april 2020

Vanaf 29 april mogen kinderen tot en met 12 jaar en jeugd van 13 tot en met 18 jaar onder strikte voorwaarden weer gaan sporten. Dit heeft het kabinet tijdens de persconferentie van dinsdagavond 21 april jl. bekend gemaakt. 

Welke regels gelden er sinds 29 april?

  • Kinderen en jongeren t/m 18 jaar mogen georganiseerd en onder begeleiding met elkaar buiten sporten.
  • Jongeren van 13 t/m 18 jaar moeten tijdens buitensport 1,5 meter afstand van elkaar houden. Hiervoor moeten sommige activiteiten daarop aan worden aangepast. Er is geen maximale groepsgrootte bepaald. 
  • Laat kinderen zelf naar de training toe gaan. Als dat niet gaat, mogen ouders brengen en halen. Ouders mogen de accommodaties niet betreden. 
  • Officiële wedstrijden en toernooien zijn verboden. Op de website van de rijksoverheid vindt u alle regels rondom sport. 
  • Sportverenigingen moeten voldoen aan het protocol van de VSG en NOC*NSF en de richtlijnen van het RIVM

Voor mensen vanaf 18 jaar verandert er niets. Buiten sporten is toegestaan. Vermijd drukke plekken en houd 1,5 meter afstand. 

De gemeente heeft de buitensportverenigingen over de maatregelen geïnformeerd. Is uw vereniging niet benaderd? Neem dan contact op met de gemeente via gemeente@alphenaandenrijn.nl.