Parkeerboete en bekeuringen

U kunt een parkeerbon krijgen als u niet (of niet voldoende) betaald heeft bij de parkeerautomaat of als er geen betalingsbewijs zichtbaar is. U betaalt met deze boete alsnog de parkeerbelasting die u voor het parkeren van uw auto had moeten betalen.

U ontvangt de boete (de ‘naheffingsaanslag parkeerbelasting’) in de gemeente Alphen aan den Rijn van ParkeerService. Daarin staat hoe u kunt betalen en hoe u bezwaar kunt maken.

Bekeuringen via CJIB

Parkeert u op een plek waar u niet mag parkeren, rijdt u te hard of door rood licht? Dan krijgt u een verkeersboete via het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB):

  • Bekeuring op kenteken: Met uw auto is een overtreding begaan. Daarom krijgt u als kentekenhouder een boete. U krijgt van het Centraal Justitieel Incassobureau een brief. In die brief staat hoe u bezwaar kunt maken tegen de boete.
  • Bekeuring op persoon: U heeft een overtreding begaan. Daarom krijgt u een boete. U krijgt van het Centraal Justitieel Incassobureau een brief. In die brief staat hoe u bezwaar kunt maken tegen de boete.

De gemeente controleert in het centrum en in de blauwe zones met scanauto’s of parkeergeld is betaald.