Parkeerhandhaving met scanauto

De gemeente controleert in het centrum en in de blauwe zones met scanauto’s of parkeergeld is betaald. Als u geen of weinig parkeergeld hebt betaald, dan krijgt u een parkeerbon. Dit heet een ‘naheffingsaanslag parkeerbelasting’.

Parkeerbon op de deurmat

Betaalt u geen of te weinig parkeergeld, dan krijgt u binnen enkele dagen na de overtreding de naheffingsaanslag thuis gestuurd. U ontvangt de parkeerbon van ParkeerService. Daarin staat hoe u kunt betalen en hoe u bezwaar kunt maken.

Controleren met scanauto’s: hoe werkt het?

Scanauto scant kenteken en controleert of parkeergeld is betaald

De scanauto registreert met camera’s de kentekens van de geparkeerde auto’s. Tussen het moment van het scannen en de controle zit een kleine vertraging. Dit voorkomt dat mensen een bon krijgen die net aan het betalen waren.

Handhaver voert controle uit op de locatie

Is er geen of te weinig parkeergeld betaald, dan ontvangt de handhaver een seintje en gaat naar de locatie en controleert of een parkeerbon terecht is of niet. Bijvoorbeeld bij laden en lossen of een gehandicaptenparkeerkaart achter de voorruit. Is een parkeerbon terecht, dan plaatst de handhaver een kaartje achter de ruitenwisser. Hierop staat dat u een naheffingsaanslag ontvangt.

Naheffingsaanslag valt op de deurmat

Als u geen of te weinig parkeergeld heeft betaald, dan krijgt u binnen enkele dagen de naheffingsaanslag parkeerbelasting thuis gestuurd. Dit doet ParkeerService in opdracht van de gemeente. Als u het niet eens bent, dan kunt u bezwaar maken bij Parkeerservice.

Let op: Parkeert u op een plek waar u niet mag parkeren, rijdt u te hard of door rood licht? Dan krijgt u een verkeersboete via het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).