Reconstructie Haagwinde en Zeewinde

Om de kwaliteit en veiligheid van de openbare ruimte weer op orde te brengen is onderhoud nodig. Ook spelen er verschillende problemen als wateroverlast bij extreme neerslag en verzakkingen en oneffenheden van de openbare ruimte. 

De werkzaamheden bestaan onder andere uit:

  • vernieuwen van de riolering;
  • bestrating terugbrengen naar de oorspronkelijke hoogte;
  • vervangen van het groen;
  • uitbreiden van parkeerplaatsen;
  • het gebied inrichten conform de Alphense Lijn.

Werkgrenzen

De werkzaamheden vinden plaats in Alphen aan den Rijn, in de wijkkernen Haagwinde, Zeewinde, Weidebloembuurt (noordelijk deel) en de groengebieden Dijksloot en groene vinger tussen Akkerwinde en Zeewinde. 

Planning

Datum Onderwerp
Oktober 2021 - november 2021 Uitwerking referentieontwerp tot detailontwerp door aannemer. Informeren bewoners hierover inclusief uitvoeringsplannen
Eind 2021 Informeren bewoners door aannemer over overige uitvoering gerelateerde zaken waaronder communicatie tijdens uitvoeringsfase
Eind 2021 - voorjaar 2022* Start van de uitvoering groot onderhoud en naar verwachting gereed voorjaar 2022

*Er wordt nog nagegaan of nutsbedrijven werkzaamheden aan hun netwerken moeten uitvoeren. Als dit het geval is, kan het leiden tot vertraging van de werkzaamheden.

Vragen

U kunt tot 25 mei uw opmerkingen en aandachtspunten aan de gemeente doorgeven, door te mailen naar gemeente@alphenaandenrijn.nl. De input betrekken wij bij het definitief maken van het referentieontwerp. Het definitieve referentieontwerp wordt op deze pagina te zijner tijd gedeeld.

Tips

Als inwoner kunt u groen onderhouden in de openbare ruimte. Kijk voor meer informatie op de pagina Iets voor uw wijk of buurt doen of aanvragen. Op de pagina van duurzaamheid vindt u informatie over de energiecoach. Als huiseigenaar van de gemeente Alphen aan den Rijn kunt u namelijk gratis gebruik maken van het advies van een energiecoach.

Meer weten over het project, bekijk hier een filmpje. Wat er in het filmpje aan bod komt, leest u in de samenvatting (pdf, 60kB).