Trouwlocaties

De gemeente heeft 3 gemeentelijke trouwlocaties. Ook zijn er in onze gemeente vaste trouwlocaties waar u kunt trouwen of uw partnerschap kunt laten registreren. U kunt ook zelf een locatie naar eigen keuze (laten) aanwijzen.

Trouwt u bij een van de vaste trouwlocaties, reserveert u dan eerst de locatie voordat u de datum van de huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie bij de gemeente reserveert.

Trouwt u bij een gemeentelijke trouwlocatie, dan reserveert deze tegelijk met de reservering van het huwelijk of de partnerregistratie.

Gemeentelijke trouwlocaties:

  • Oude Raadhuis Alphen aan den Rijn (reserveren via 14 0172)
  • Gemeentehuis Alphen aan den Rijn (reserveren via 14 0172)
  • RaadHuis Boskoop (reserveren via 14 0172). Deze locatie is tot 31 december 2020 gesloten voor verbouwing.

Vaste trouwlocaties:

Boskoop
Koudekerk aan den Rijn

Bijzonderheden

  • Trouwt u in het Oude Raadhuis en wilt u muziek bij binnenkomst, tijdens het tekenen van de akte en/of bij het verlaten van de trouwzaal? Levert u dan uiterlijk 2 weken voor de trouwdatum de muziek op een USB-stick aan. Zet op de envelop uw naam, trouwdatum en telefoonnummer.
  • Er kunnen geen hapjes en drankjes worden genuttigd bij de gemeentelijke trouwlocaties.
  • Confetti, rijst, rozenblaadjes of iets dergelijks is om praktische redenen in en rondom de gemeentelijke trouwlocaties niet toegestaan. Het kost veel geld om gestrooide kleine deeltjes op te ruimen. 
  • Heliumballonnen mogen binnen niet gebruikt worden. Dit geeft problemen met het alarm wanneer de ballonnen aan het plafond blijven hangen. Ook buiten mogen ballonnen niet opgelaten worden, omdat dit slecht voor het milieu is. 
  • Wilt u een hond of ander dier meenemen, overlegt u dit dan eerst met een medewerker van de Burgelijke Stand
  • Komt u met de (trouw)auto? Dan heeft u soms heeft u een ontheffing voetgangersgebied nodig. Bij het Oude Raadhuis mag een (herkenbare) trouwauto tijdens de ceremonie gratis voor het bordes van het Oude Raadhuis staan. De rest van het gezelschap kan tegen betaling in de straat of in de Castellum parkeergarage parkeren (5 minuten lopen).

Aanvraag

U reserveert de gemeentelijke trouwlocatie samen met de trouwdatum

Kiest u voor een vaste trouwlocatie, vrije of privé huwelijkslocatie, dan reserveert u eerst de locatie voordat u contact opneemt met de gemeente.