Wat te doen bij een ramp of noodsituatie

Als de sirene gaat

Elke eerste maandag van de maand test Nederland om 12.00 uur de sirenes. Gaat de sirene op een andere dag of tijdstip? Dan is er echt iets aan de hand. Doe dan het volgende:

  • ga direct naar binnen
  • sluit deuren en ramen om eventuele schadelijke gassen buiten te houden
  • zet radio of tv aan. U volgt de actuele situatie via radio op 89.3 FM of via Omroep West
  • volg de instructies altijd goed op

Als u een bericht krijgt van NL Alert

NL Alert is een alarmmiddel van de overheid voor de mobiele telefoon. Met een tekstbericht informeert de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen. Wilt u meer informatie of zich aanmelden? Ga dan naar www.crisis.nl/nl-alert.aspx.

Volg ons op Twitter en Facebook

Tijdens een ramp of calamiteit maakt de gemeente Alphen aan den Rijn gebruik van sociale media om nieuwsberichten te verspreiden. Volg ons daarom op Twitter (@gemeenteaadr) en Facebook (facebook.com/gemeentealphenaandenrijn).

Tips

  • Op de website Crisis.nl leest u meer informatie over wat u kunt doen bij een ramp, calamiteit of noodsituatie (extreem weer, stroomuitval of cyberaanvallen)
  • Burgernet is een samenwerking tussen inwoners, gemeente en politie om de woon- en werkomgeving veiliger te maken. Burgernet wordt ingezet als er een duidelijk signalement is bij diefstal, beroving of vermist persoon. Wilt u ook deelnemer worden bij Burgernet? Meld u dan aan op www.burgernet.nl