Vestiging vanuit het buitenland

Woont u in het buitenland en u wilt (opnieuw) naar Nederland (Alphen aan den Rijn) verhuizen? Of u wilt het komende half jaar minimaal 4 maanden in Alphen aan den Rijn wonen? Dan maakt u telefonisch een afspraak om u in te schrijven. Dit doet u binnen 5 dagen na uw verhuizing.

Voorwaarden

U bent verplicht zich binnen 5 dagen na aankomst in Nederland persoonlijk aan te melden bij de gemeente. Dit geldt voor alle leden van het gezin of uw familie die zich voor de 1e keer inschrijven in Nederland of zich op nieuw vestigen in Nederland.

Aanvraag

Maak een afspraak via 14 0172 (vanuit het buitenland 0031 172 46 5231).

U neemt mee:

  • Een geldig identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart) van iedere persoon die wordt ingeschreven.
  • Originele en recente documenten uit het buitenland van uzelf en van uw kinderen. Zoals een geboorteakte, huwelijksakte of echtscheidingsakte.
  • Huurcontract of koopcontract van uw woning. Let op: u kunt niet eerder worden ingeschreven dan de startdatum van uw huur- of koopcontract. Gaat u bij iemand inwonen? Dan heeft u toestemming nodig van de hoofdbewoner.
  • Bewijs van uitschrijving, als u komt van Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Saba, Sint Eustatius  

Buitenlandse documenten moeten voldoen aan de regels voor het legaliseren van buitenlandse documenten (IND). Alleen Engelse, Duitse en Franse akten worden geaccepteerd zónder vertaling door een beëdigd vertaler. Wordt een vertaling uitgevoerd door een vertaler die in Nederland is beëdigd, dan is er voor de vertaling geen legalisatie of verklaring van de rechtbank (apostille) nodig.