Idee voor toegankelijkheid

Wat moet er in Alphen aan den Rijn veranderen om een inclusieve gemeente te worden, ook voor mensen met een beperking? Komt u bijvoorbeeld op straat of in openbare gebouwen moeilijkheden of belemmeringen tegen? Of heeft u ideeën over verbeteringen op het gebied van bijvoorbeeld communicatie of vrije tijd?

Binnen verschillende afdelingen van de gemeente Alphen aan den Rijn, zoals het Maatschappelijk Domein, Openbare Ruimte, Ruimtelijk Domein en Communicatie, wordt op vele manieren al rekening gehouden met de toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanbod van algemene voorzieningen, vervoer, toegankelijkheid van openbare ruimte en openbare gebouwen en een leesbare en gebruiksvriendelijke gemeentelijke website.

Toch kan het zijn dat u iets tegenkomt waarvan u denkt: "Dat kan beter!" 

Hebt u een idee over hoe we moeilijkheden of belemmeringen op straat of in openbare gebouwen in Alphen aan den Rijn kunnen verbeteren? Of wat er beter kan in onze gemeente om voor u ‘gewoon meedoen’ mogelijk te maken? Laat het ons weten. Na dat u uw idee heeft ingestuurd, nemen wij binnen 3 werkdagen contact met u op.

Idee insturen »

Ziet u iets wat direct gevaar oplevert? Doe dan een Melding Openbare Ruimte. U kunt ook bellen naar 14 0172.