Jeugdhulp aanvragen

Voor jeugdhulp kunnen kinderen, jongeren en hun ouders terecht bij GO! voor jeugd. Zij helpen met begeleiding en behandeling voor hele gezin.  

GO! voor jeugd is er voor wat zwaardere hulpvragen:  

  • kinderen met angst, (sociale) gedragsproblemen en somberheid. Het kan dan gebeuren dat hun ontwikkeling lange tijd stilstaat. 
  • kinderen die in een onveilige situatie zitten. Bijvoorbeeld als ze te maken hebben met huiselijk geweld of ouders met een verslaving. 

Bij GO! voor jeugd werken professionals van verschillende organisaties met elkaar samen. Zij weten wanneer iemand meer hulp nodig heeft en welke hulp het beste past.

Aanmelden voor jeugdhulp

Meld u aan via de website van GO! voor Jeugd.

Nadat u zich heeft aangemeld gaat een medewerker van GO! voor jeugd met u in gesprek over de problemen die u of uw kind ervaart. Samen met u wordt bepaald welke hulp nodig is.

Bellen met GO! voor jeugd

GO! voor jeugd is van maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur bereikbaar. Kijk op de website van GO! voor jeugd hoe u contact kunt opnemen. 

Is er een crisissituatie? Bel dan met uw eigen hulpverlener. Heeft u (nog) geen hulpverlener, dan belt u met GO! voor jeugd op nummer 085 – 130 16 41 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag, tussen 08:30 en 17:00 uur). 

Bij crisis buiten kantoortijden belt u: 088 – 900 40 00. Dit nummer is bereikbaar na 17:00 uur en voor 08:30 uur, in het weekend en tijdens feestdagen. 

Is er een onveilige situatie met bijvoorbeeld geweld? Bel dan direct 112.

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)

Heeft u vragen over gezondheid, opvoeden en opgroeien van kinderen tot 23 jaar? Kijk dan op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Vragen van jongeren van 16 tot 27 jaar over bijvoorbeeld werk, opleiding, geldzaken en huisvesting

De medewerkers van het Jongeren Informatie Punt (JIP) zijn maandag tot en met donderdag van 13.00 tot 16.00 uur op het Serviceplein in het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn. Je kunt binnenlopen zonder afspraak. Je kunt ons ook bellen op 14 0172 (optie 1) of e-mail sturen.

Organisaties waar GO! voor Jeugd mee samenwerkt

GO! voor jeugd werkt in opdracht van de gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem. Het is een samenwerking van Cardea, Gemiva, Horizon Jeugdzorg en Onderwijs, Ipse de Bruggen, Kwadraad Maatschappelijk Werk, De Opvoedpoli en Prodeba. Soms schakelt GO! voor jeugd een andere organisatie in, omdat deze organisatie beter past bij de hulpvraag. 

GO! voor jeugd werkt ook nauw samen met andere organisaties, zoals preventie, jeugdbeschermers en Veilig Thuis, huisartsen, Centra voor Jeugd en Gezin, scholen, welzijnsorganisaties, de jeugdgezondheidszorg en het Serviceplein. 

Jeugdhulp vanaf 2024

Op 1 januari 2024 verandert de jeugdhulp in onze gemeente. Sinds 2018 biedt GO! voor jeugd de jeugdhulp in onze gemeente. Het contract met GO! voor jeugd eindigt 31 december dit jaar. Tot 1 januari verandert er niets. Zie meer informatie over Jeugdhulp vanaf 2024.

Heeft u een klacht?

Heeft u een klacht over Go voor Jeugd of wilt u bezwaar maken? Maak dan gebruik van het klachtenformulier op de website van GO! voor Jeugd: www.govoorjeugd.nl/ik-heb-een-klacht.