Jeugdhulp vanaf 2024

Op 1 januari 2024 verandert de jeugdhulp in onze gemeente.

Alle kinderen van 0 tot 18 jaar moeten gezond en veilig kunnen opgroeien. Dat staat in de jeugdwet. Iedere gemeente biedt daarom jeugdhulp aan kinderen en ouders als zij dit nodig hebben. Zo ook de gemeente Alphen aan den Rijn. Om dit zo goed mogelijk te doen, gaan we de jeugdhulp vanaf 2024 anders organiseren.

Wat verandert er

Voor de uitvoering van jeugdhulp in 2024 richten we een nieuwe organisatie op met lokale teams van jeugd- en gezinsprofessionals. De voorlopige naam van deze nieuwe organisatie is Jeugd- en Gezinsteams Alphen aan den Rijn (opgericht in juli 2023). De definitieve naam wordt gekozen door inwoners, ervaringsdeskundigen en andere mensen die erbij betrokken zijn.

In 2023 verandert er niets

Maakt u al gebruik van jeugdhulp? Ons doel is dat er zo min mogelijk verandert per 1 januari 2024. In oktober benaderen we iedereen om te bespreken of de jeugdhulp onveranderd kan doorgaan. Voor vragen over de hulp die u nu krijgt, kunt u nog steeds terecht bij uw eigen hulpverlener. Als u nu een hulpvraag heeft, dan kunt u hiervoor bij GO! voor jeugd terecht.

Vragen

Bel gerust naar telefoonnummer14 0172. Of zie voor meer informatie Jeugd- en Gezinsteams Alphen aan den Rijn.