Kinderburgemeester

We starten weer met de werving voor een nieuwe kinderburgemeester, kinderwethouders en kinderraad. Doet jouw school mee en ga jij na de zomervakantie naar groep 8? Dan kun jij je aanmelden! Dit kan vanaf 24 mei tot en met 13 juni 2021 via deze site. Dan lees je hier ook hoe dat werkt.

Wat doet de kinderburgemeester van Alphen aan den Rijn?

De kinderburgemeester mag deze titel een heel jaar dragen. Ongeveer een keer per maand gaat hij op pad. Hij is ook voorzitter van de eerste kinderraad. De kinderraad vergadert 4 keer per jaar en geeft dan hun mening over alles wat hen bezighoudt. Natuurlijk krijgt de kinderburgemeester hulp van de burgemeester en de ambtenaren van de gemeente. Het werk als kinderburgemeester mag nooit ten koste gaan van school, sport of andere dingen.

Download hier de schoolkrant (pdf)

Naar de Kinderwethouders

Naar de Kinderraad

Vraag of verzoek

Heb je een vraag of verzoek aan de kinderburgemeester, de kinderwethouders of de kinderraad? Stuur een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Of volg ons op Instagram of Facebook.

Eerste kinderburgemeester van Alphen aan den Rijn

Op 20 november 2019 is Elmehdi gekozen als eerste kinderburgemeester van de gemeente Alphen aan den Rijn. De kinderburgemeester mag deze titel een heel jaar dragen. Door de coronamaatregelen is de agenda veranderd. Daarom is besloten dat Elmehdi een half jaar langer kinderburgemeester is: tot 1 juli 2021. Dat geldt ook voor de kinderwethouders en de kinderraad.

alt=""

Persfoto's

Deze foto's zijn rechtenvrij maar vermeld bij gebruik wel de fotograaf: Hans Doderer.