Kinderburgemeester

Op 30 juni 2021 is Safae is gekozen als nieuwe kinderburgemeester van gemeente Alphen aan den Rijn voor het jaar 2021-2022! Beau, Catoo, Feline, Simone en Twan zijn de nieuwe kinderwethouders. Gefeliciteerd!!!

We hebben maar liefst 47 aanmeldingen ontvangen van kinderen uit groep 7 die kinderburgemeester wilden worden. Bedankt, allemaal!

Bekijk alle aanmeldingen »

We stellen ook een nieuwe kinderraad samen. Dat gaat via de scholen. Dus check bij de juf of meester hoe dit werkt bij jou op school.

Aanmelden leerling voor kinderraad »


Wat doet de kinderburgemeester van Alphen aan den Rijn?

De kinderburgemeester mag deze titel een heel jaar dragen. Ongeveer een keer per maand gaat hij op pad. Hij is ook voorzitter van de eerste kinderraad. De kinderraad vergadert 4 keer per jaar en geeft dan hun mening over alles wat hen bezighoudt. Natuurlijk krijgt de kinderburgemeester hulp van de burgemeester en de ambtenaren van de gemeente. Het werk als kinderburgemeester mag nooit ten koste gaan van school, sport of andere dingen. Dat gaan we samen met jou en je ouders goed regelen.

Naar de Kinderwethouders

Naar de Kinderraad

Download hier de schoolkrant (pdf)

Hoogtepunten uit vorige edities van de schoolkranten:

Hier wordt per editie stilgestaan bij de hoogtepunten en behaalde resultaten van het kindercollege.

Schoolkrant van december 2020 (pdf, 4357kB).

  • Kinderwethouder Marijse over meer vuilnisbakken op straat.
  • Kinderwethouder Job over veilig deelnemen aan het verkeer.

Schoolkrant van juli 2020 (pdf, 4116kB).

  • Hoe beleefde de kinderraad de lockdown.
  • Alphens Got Talent: de gekozen ideeën.

Schoolkrant van februari 2020 (pdf, 4357kB).

  • Herrie in het gemeentehuis, de kinderraad laat van zich horen!
  • Kinderrechten nu ondertekend.
  • Wat heeft het kindercollege met €10.000 gedaan? Bushokjes van groene daken voorzien en borden bij vuilniscontainers geplaatst.

Vraag of verzoek

Heb je een vraag of verzoek aan de kinderburgemeester, de kinderwethouders of de kinderraad? Stuur een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Of volg ons op Instagram of Facebook.

Eerste kinderburgemeester van Alphen aan den Rijn

Op 20 november 2019 is Elmehdi gekozen als eerste kinderburgemeester van de gemeente Alphen aan den Rijn. De kinderburgemeester mag deze titel een heel jaar dragen. Door de coronamaatregelen is de agenda veranderd. Daarom is besloten dat Elmehdi een half jaar langer kinderburgemeester is: tot 1 juli 2021. Dat geldt ook voor de kinderwethouders en de kinderraad.

Persfoto's

Deze foto's zijn rechtenvrij maar vermeld bij gebruik wel de fotograaf: Hans Doderer.