Kinderraad

Wat doet de kinderraad van Alphen aan den Rijn?

De kinderraad van Alphen aan den Rijn komt 4 keer per jaar bij elkaar en staat onder voorzitterschap van de kinderburgemeester. Natuurlijk worden ze daarbij geholpen door experts van de gemeente.laat-van-je-horen

De kinderen praten over thema’s die ze zelf belangrijk vinden en uitkiezen. Daarvoor nodigen ze experts uit en kunnen ze de gemeente adviseren om dingen anders te doen. De kinderraad heeft een budget van €10.000 om in te zetten in projecten die zij belangrijk vinden. Besluiten van de kinderraad hoeven niet nog een keer langs de gemeenteraad.

De campagne Pesten? wat doe jij?

Op 2 februari 2022 besloot de Alphense kinderraad het budget van € 10.000 in te zetten om pesten te stoppen! Ze hebben zelf een campagne bedacht met een videoclip die je op Youtube kan bekijken! Ook zijn er een reeks posters en kaarten gemaakt. Kinderen en jongeren moeten weten dat als je iemand pest dat er gevolgen aan zitten. En dat wil de kinderraad duidelijk maken tijdens een Alphense campagne.

Hier onder is de poster van de campagne te zien, Pesten? Wat doe jij?

Wil je campagnemateriaal downloaden dan zijn er twee formaten:

Vraag of verzoek

Heb je een vraag of verzoek aan de kinderburgemeester, de kinderwethouders of de kinderraad? Je kunt ons mailen via kinderraad@alphenaandenrijn.nl of kinderburgemeester@alphenaandenrijn.nl. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Of volg ons op Instagram of Facebook.