Kinderraad

We stellen een nieuwe kinderraad samen voor 2021-2022. Dat gaat via de scholen. Dus check bij de juf of meester hoe dit werkt bij jou op school.

Aanmelden leerling voor kinderraad »

Promotievideo kinderraad

Wat doet de kinderraad van Alphen aan den Rijn?

De kinderraad van Alphen aan den Rijn komt 4 keer per jaar bij elkaar en staat onder voorzitterschap van de Kinderburgemeester. Natuurlijk worden ze daarbij geholpen door experts van de gemeente.laat-van-je-horen

De kinderen praten over thema’s die ze zelf belangrijk vinden en uitkiezen. Daarvoor nodigen ze experts uit en kunnen ze de gemeente adviseren om dingen anders te doen. De kinderraad heeft een budget van €10.000 om in te zetten in projecten die zij belangrijk vinden. Besluiten van de kinderraad hoeven niet nog een keer langs de gemeenteraad.

Download hier de schoolkrant (pdf)

Naar de Kinderburgemeester

Naar de Kinderwethouders

Hoe wordt de kinderraad gekozen?

De basisscholen mogen zelf bepalen welk kind voorgedragen wordt voor de kinderraad. Omdat we in onze gemeente 52 basisscholen hebben, en een raad van 52 kinderen erg groot is, is besloten om te splitsen. In 2019/2020 mocht de ene helft van de scholen een kinderraadslid afvaardigen, in 2021 is dat de andere helft. 

Op de foto hieronder zie je de kinderen van de kinderraad van 2019/2020.

Vraag of verzoek

Heb je een vraag of verzoek aan de kinderburgemeester, de kinderwethouders of de kinderraad?
Stuur een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Of volg ons op Instagram of Facebook.