Kinderwethouders

laat-van-je-horen

Wat doen de kinderwethouders van Alphen aan den Rijn?

De 5 kinderwethouders ondersteunen de kinderburgemeester en adviseren de kinderraad. En zij hebben één van de wethouders van B&W als ‘buddy’. Daarmee gaan ze een paar keer per jaar op stap naar evenementen die bij hun portefeuille passen. Hierbij krijgen zij natuurlijk hulp van de wethouders en van de ambtenaren van de gemeente.

Op 22 januari 2020 heeft de eerste kinderraad van Alphen aan den Rijn voor het eerst vergaderd. Onder leiding van kinderburgemeester Elmehdi en burgemeester Spies, heeft de kinderraad besloten om op volgende vergaderingen door de praten over de onderwerpen natuur, spelen en (verkeers)veiligheid. 

Download hier de schoolkrant (pdf)

Naar de Kinderburgemeester

Naar de Kinderraad

Hoe wordt je kinderwethouder?

Je kunt kinderwethouder worden als je bij de laatste 6 geselecteerde kinderen hoort die kinderburgemeester willen worden. De 5 kinderen die niet gekozen worden als kinderburgemeester, worden automatisch kinderwethouder.

Vraag of verzoek

Heb je een vraag of verzoek aan de kinderburgemeester, de kinderwethouders of de kinderraad?
Stuur een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Of volg ons op Instagram of Facebook.

Eerste kinderwethouders van Alphen aan den Rijn

De 5 kinderen die op 20 november 2019 geen kinderburgemeester zijn geworden, zijn kinderwethouder van de gemeente Alphen aan den Rijn. Op de foto hieronder zie je kinderburgemeester Elmehdi met de kinderwethouders Jailina, Jop, Day, Charlotte en Marijse. 

kinderwethouders-samen-met-de-kinderburgemeester

De kinderwethouders met hun 'buddy'wethouder zie je op de foto's hieronder:

  • Charlotte met wethouder Gerard van As
  • Jop met wethouder Kees van Velzen
  • Day met wethouder Gert-Jan Schotanus
  • Jialina met wethouder Han de Jager
  • Marijse met wethouder Erik van Zuylen

Charlotte Winkelaar met Gerard van As Jop Gordijn met Kees van Velzen Day van der Pijl en Gert Jan Schotanus Jialina Mercado Reyes met Han de Jager Marijse-Vogel-en-Erik-van-Zuylen