Vandaag zijn de balies in het gemeentehuis gesloten. Dit komt door werkzaamheden aan de computersystemen van Burgerzaken. Dinsdag 28 juni staan we weer voor u klaar. 

Kinderburgemeester, kinderwethouders en kinderraad

We zijn afgelopen weken druk op zoek geweest naar een nieuwe kinderburgemeester en een nieuwe kinderraad. De aanmeldingen zijn inmiddels gesloten.

kinderburgemeester-Safae

Kinderburgemeester

Afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het zoeken naar een nieuwe kinderburgemeester. Aanmelden kon tot en met 12 juni 2022. 

Inmiddels hebben 30 kinderen zich aangemeld. De selectiedag is op woensdagmiddag 29 juni.

We stellen ook een nieuwe kinderraad samen. Dat gaat via de scholen.

Bekijk alle aanmeldingen

Wat doet de kinderburgemeester van Alphen aan den Rijn?

De kinderburgemeester gaat met de burgemeester en/of wethouders mee naar bijzondere gebeurtenissen. Bijvoorbeeld naar de intocht van Sinterklaas of de herdenkingen op 4 en 5 mei. Natuurlijk krijgt de kinderburgemeester hulp van de burgemeester en de ambtenaren van de gemeente.

Het werk als kinderburgemeester mag nooit ten koste gaan van school, sport of andere dingen. Dat gaan we samen met jou en je ouders goed regelen. De kinderburgemeester mag deze titel een heel jaar dragen.

Wat doet de kinderraad

De Kinderburgemeester is de voorzitter van de Kinderraad. De kinderraad vergadert 4 keer per schooljaar en geven dan hun mening over alles wat hen bezighoudt. Natuurlijk worden ze daarbij geholpen door experts van de gemeente.

De kinderen praten over thema’s die ze zelf belangrijk vinden en uitkiezen. Daarvoor nodigen ze experts uit en kunnen ze de gemeente adviseren om dingen anders te doen. De kinderraad heeft een budget van €10.000 om in te zetten in projecten die zij belangrijk vinden. Besluiten van de kinderraad hoeven niet nog een keer langs de gemeenteraad.

De kinderburgemeester, kinderwethouders en de kinderraad van 2021

Op 30 juni 2021 is Safae Ahannay gekozen als kinderburgemeester van de gemeente Alphen aan den Rijn. Op 29 juni 2022 geeft zij haar ambtsketting door aan de nieuw gekozen kinderburgemeester. Dan heeft zij samen met de kinderen in de Kinderraad en de Kinderwethouders een heel jaar leuke dingen gedaan voor de gemeente. Nieuwsgierig geworden? Maak kennis met de kinderburgemeester, kinderwethouders en de kinderraad van dit jaar.

Vraag of verzoek

Heb je een vraag of verzoek aan de kinderburgemeester, de kinderwethouders of de kinderraad? Stuur een bericht via kinderburgemeester@alphenaandenrijn.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Je kunt ons ook volgen ons op Instagram of Facebook.

Persfoto's

Deze foto's zijn rechtenvrij maar vermeld bij gebruik wel de fotograaf: Hans Doderer.