Kinderburgemeester

foto Elmehdi met voorzittershaerElmehdi Sassa van 11 jaar uit Benthuizen is benoemd tot de eerste kinderburgemeester van de gemeente. Woensdag 20 november 2019 werd hij, samen met de kinderraad en vijf kinderwethouders, geïnstalleerd door burgemeester Liesbeth Spies. Het was een spannende dag voor Elmehdi en de vijf andere kandidaten. Zij moesten een speech geven en een lintje doorknippen. Ook werden ze geïnterviewd door een journalist.

Uiteindelijk koos de jury voor Elmehdi. Elmehdi wil pesten tegengaan en plekken maken waar kinderen dit met elkaar kunnen bespreken.

Wat doet de kinderburgemeester?

De kinderburgemeester mag heel 2020 de titel dragen. Ongeveer 1 keer per maand gaat de kinderburgemeester op pad en is hij voorzitter van de eerste kinderraad. Natuurlijk krijgt de kinderburgemeester hulp van de burgemeester en ambtenaren van de gemeente.

Kinderwethouders en kinderraad

De overige vijf kandidaten zijn komend jaar kinderwethouder. Zij krijgen een wethouder uit de gemeente als ‘buddy’ en gaan in 2020 regelmatig samen op pad. De kinderraad geeft 4 keer per jaar aan de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders hun mening over alles wat hen bezighoudt. 

Heeft u een aanvraag of verzoek voor de kinderburgemeester? Gebruik hiervoor het contactformulier.

Foto's voor de pers

Kinderburgemeester op trap in gemeentehuis

Kinderburgemeester met burgemeester Spies op trap in gemeentehuis

Deze foto's zijn rechtenvrij.

Fotograaf: Hans Doderer | A.U.B. fotograaf vermelden bij gebruik van de foto.