45 energiemaatjes van het Ashram College gaan energieadviezen geven

Wethouder Kees van Velzen reikt certificaten uit aan de opgeleide energiemaatjes van het Ashram College.

Kees v Velzen.jpg 400 energiemaatjesOp donderdag 21 april was de laatste dag van de opleiding tot energiemaatje voor leerlingen van het Ashram College in Alphen aan den Rijn. Het is alweer het derde jaar dat leerlingen deze opleiding kunnen doen. Dit jaar zijn twee VWO-klassen opgeleid. Wethouder Kees van Velzen reikte de certificaten uit aan de leerlingen: “Thuis valt er al veel kleins te doen! Jullie helpen met jullie bezoeken om iets op gang te brengen. Heel goed dat jullie dat doen. Je kan anderen misschien meer meehelpen dan je zelf denkt, aldus de wethouder.”

Kleine maatregelen

Tijdens de opleiding hebben de leerlingen geleerd advies te geven gericht op kleine energiebesparende maatregelen in huis. Door de dagelijkse dingen nét iets anders te doen, kan een huishouden al snel honderden euro’s per jaar besparen aan energiekosten. De leerlingen gaan tot en met 15 juni thuis en bij vrienden, buren en familie advies geven. Voor elk uitgebracht advies ontvangen de leerlingen € 15,00 voor een duurzaam doel op school. 

Zelf aan de slag?

Energiemaatjes jagen duurzaamheid in hun eigen omgeving aan door het geven van kleine, eenvoudige energiebespaartips. Voor ieder adres dat de energiemaatjes bezoeken, ontvangen zij een vergoeding voor de verduurzaming van hun school, vereniging of clubgebouw. Wilt u uw vereniging, organisatie, kerk of school ook hiervoor aanmelden? Mail dan naar duurzaamheidsloket@alphenaandenrijn.nl onder vermelding van ‘energiemaatjes’.