Uitbetaling energietoeslag in twee fasen

Huishoudens met een laag inkomen krijgen een eenmalige energietoeslag van de overheid van € 800,-.

hier-verwarmt-thermostaat2-74 400Zij krijgen deze tegemoetkoming vanwege de stijgende energieprijzen. De gemeente regelt de uitbetaling van de energietoeslag. Nog niet alle voorwaarden zijn bekend, maar Gemeente Alphen aan den Rijn wil zo snel mogelijk uitbetalen en doet dit daarom in twee fases.

Eerste fase

In de eerste fase betaalt de gemeente de energietoeslag uit aan huishoudens die voldoen aan de voorwaarden. Deze fase is al van start gegaan. Iedereen die aan de voorwaarden voldoet, ontvangt automatisch de energietoeslag tussen half april 2022 en half mei 2022.

Tweede fase

In de tweede fase is het voor andere huishoudens met een laag inkomen mogelijk om de energietoeslag aan te vragen. Over de voorwaarden voor deze groep, beslist het college binnenkort. Zodra dit bekend is, publiceren wij dit op onze website. U kunt dan lezen hoe en waar u de aanvraag kunt doen en wat de voorwaarden zijn.

Bijzondere bijstand

Huishoudens die niet in aanmerking komen voor de energietoeslag, maar wel problemen hebben om hun energierekening te betalen, kunnen bij Gemeente Alphen aan den Rijn een aanvraag indienen voor individuele bijzondere bijstand. Zie www.alphenaandenrijn.nl/bijzonderebijstand. Dit is een vergoeding voor noodzakelijke en bijzondere kosten die inwoners niet zelf kunnen betalen. Deze aanvragen worden los van deze regeling beoordeeld.

Heeft u nog vragen?

De adviseurs van de Helpdesk Geldzaken geven gratis hulp en advies bij al uw geldvragen. Tijdens de openingstijden van het Serviceplein kunt u zonder afspraak bij hen terecht. Maakt u liever eerst een afspraak voordat u langskomt? Bel dan naar 14 0172 (optie 1).