Gratis e-biketraining op woensdag 22 september

Een duurzaam, prettig en gezond alternatief voor de auto of scooter, voor langere afstanden, is de e-bike. Gemeente Alphen aan den Rijn vindt het belangrijk dat iedereen zo veilig mogelijk op een e-bike kan fietsen.

Tijdens de Europese Duurzame Mobiliteitsweek organiseren we daarom op woensdag 22 september een gratis e-biketraining! Veilig Verkeer Nederland verzorgt samen met onder andere Fietsenwinkel Gek van Fietsen de training op locatie bij Fietstoerclub Avanti.

Leer veilig en comfortabel fietsen

Tijdens de training krijgt u in een ontspannen sfeer informatie over veilig en prettig fietsen op een e-bike. De cursus is bedoeld voor gebruikers of toekomstige gebruikers van een e-bike. De cursus bestaat uit twee onderdelen:

  • Theorie: opfrissen verkeersregels, eigenschappen van de elektrische fiets, verschillende types elektrische fietsen, kwetsbaarheid van de gebruiker, veilig gebruik
  • Praktijk: u rijdt op uw eigen e-bike of testfiets een kort parcours om te oefenen en ervaring op te doen met het rijden op een e-bike. Op het parcours kunt u oefenen met opstappen, bochten rijden, links- en rechts afslaan, slalom, rem/noodstop en evenwicht.

Heeft u nog geen e-bike?

Geen probleem! Gek van Fietsen stelt voor deze cursus enkele testfietsen beschikbaar. Dit kunt u aangeven bij het aanmelden. 

Aanmelden

De e-biketraining is op woensdag 22 september op het terrein van Fietstoerclub Avanti, Amerikalaan 163, Alphen aan den Rijn.

U kunt de training volgen in de ochtend van 9.00 tot 12.00 uur of in de middag van 13.00 uur tot 16.00 uur. Het volgen van de training is gratis.

Meld u aan voor de training door een e-mail te sturen naar vvnalphenaandenrijn.nl@gmail.com of via telefoonnummer: 06 24 90 29 01. Vermeld hierbij de volgende gegevens: naam, telefoonnummer, of u met uw eigen e-bike wilt deelnemen of gebruik wilt maken van een testfiets en uw voorkeur voor de ochtend, middag of geen voorkeur.