Hooftstraat onder Koningin Julianabrug vrijdagavond weer toegankelijk

De Hooftstraat gaat vrijdagavond 6 augustus weer open voor verkeer. Tijdens geplande werkzaamheden aan de Julianabrug is vorige week een scheur in het fietspad ontdekt. Uit voorzorg is toen de Hooftstraat, die onder de brug door loopt, afgesloten.

Portaal

De brug is eerst tijdelijk ondersteund met stutten. Deze zijn inmiddels weggehaald en vervangen door een portaal. Dit is een soort poort over de weg waar het verkeer onderdoor kan (zie foto hieronder). Het portaal ondersteunt de onderkant van het fietspad op de brug. Dit portaal blijft staan totdat de werkzaamheden aan de Koningin Julianabrug zijn afgerond.

Weer open

De laatste werkzaamheden aan het portaal worden vandaag afgerond. Vrijdagavond 6 augustus kan de Hooftstraat dan weer open voor al het verkeer.
De ruimte onder de brug, verhuurd aan een ondernemer, is vorige week al extra ondersteund en vrijgegeven voor gebruik. 

Onderzoek

De gemeente en de provincie hebben bureau Royal Haskoning DHV opdracht gegeven onderzoek te doen naar het ontstaan van de scheur en de benodigde herstelmaatregelen. Het onderzoek is naar verwachting eind september afgerond. 

Verkeer over de brug

Voor autoverkeer over de brug geldt nog steeds dat zij via eenrichtingsverkeer gebruik kunnen blijven maken van de brug. Fietsers en voetgangers kunnen langs twee kanten de brug over. Voor de voetgangers is het mogelijk om via de trap aan de kant van het centrum op de brug te komen. De trap bij de Cornelis de Vlamingstraat blijft afgesloten.