Activiteiten in december

‘Aandacht voor elkaar, aan het einde van dit jaar’. Onder die noemer presenteert de gemeente een overzicht van de activiteiten voor de maand december. Activiteiten die bijdragen aan de campagne #aandachtvoorelkaar.

Aandacht voor elkaar logoDit landelijk initiatief is er om nog meer naar elkaar om te kijken. En om aandacht te geven aan elkaars verdriet, teleurstelling en onzekerheid. Zo blijven we elkaar vasthouden, ook op 1,5 meter afstand.

Voordeurgesprekken 80+ers

Op 10, 11 en 12 december geven Tom in de buurt, Adviesraad Samenleving, Gemeente Alphen aan den Rijn en het Rode Kruis een vervolg aan de huis-aan-huis actie van dit voorjaar. Zo voor de kerst wil de gemeente graag weten hoe het met onze ouderen gaat. We gaan met vrijwilligers uit de gemeente langs bij alle ouderen van 80 jaar en ouder en laten een presentje achter voor de kerstdagen. Er worden 3.600 adressen bezocht.

Draaiorgeltour

Van 10 t/m 18 december organiseert de gemeente draaiorgelconcerten bij verzorgingshuizen in de gemeente Alphen aan den Rijn. Deze draaiorgeltour heeft afgelopen zomer ook plaatsgevonden, werd erg gewaardeerd door ouderen en wordt daarom wegens succes herhaald. De bewoners kunnen vanaf hun balkon of via hun raam het orgelconcert volgen. 

Buiten bakkie doen

In de Week in beeld staat deze week een poster die inwoners voor hun raam kunnen hangen en uitnodigt voor een praatje en kop koffie of thee bij de voordeur. Aandacht voor buurtgenoten is ook #aandachtvoorelkaar. 

Kaart aan groenvrijwilligers

Aan alle groenvrijwilligers (ongeveer 2.500) van de gemeente wordt een ansichtkaart gestuurd met daarin de oproep ‘om eens een boom op te zetten’ en naar elkaar om te kijken.

Kerstversiering

In alle wijken en kernen wordt vanuit de gemeente een kerstboom of -versiering verstrekt, net als voorgaande jaren.