Dorpshuis De Meester officieel geopend in Hazerswoude-Rijndijk

Het nieuwe dorpshuis De Meester is een veelzijdige en actieve ontmoetingsplaats. In de huiskamer van het dorp is iedereen welkom om samen activiteiten te organiseren.

Met de inzet van de gebruikers en actieve vrijwilligers is de oude Rhynenburchschool omgedoopt tot het kloppend hart van het dorp. Kinderwethouder Jop Gordijn en wethouder Kees van Velzen hebben De Meester officieel geopend. “Elk dorp heeft zijn punt nodig om elkaar te ontmoeten en samen te zijn. Dat is nu ook in Hazerswoude-Rijndijk aanwezig”, vertelt Kees.

Een feestelijke opening is nu even niet mogelijk. Vandaar dat de heren samen met Bernadette Verhoef - van het dorpsoverleg Hazerswoude-Rijndijk Oost – in een film vertellen over het belang en het ontstaan van De Meester. 

Functies en activiteiten passend bij het dorp

De Meester is vooral een gezellige omgeving waar iedereen binnen kan lopen voor een praatje en waar mensen leeftijds- hobby- of buurtgenoten ontmoeten. Kees is trots op het eindresultaat: “Met de hulp van veel vrijwilligers en sponsors uit de regio is dit dorpshuis de parel geworden die het nu is. Daar wil ik iedereen heel hartelijk voor bedanken.” 
De huiskamer biedt functies en activiteiten die passen bij het dorp. Tom in de Buurt, bibliotheek Rijn en Venen, het kindertheater en vele andere verenigingen en vrijwilligersorganisaties ‘wonen’ er met elkaar. Samen met de inwoners, vrijwilligers en de beheerder zorgen zij ervoor dat er een breed aanbod aan activiteiten is. Uiteraard blijft er genoeg ruimte voor het ontplooien van nieuwe initiatieven. Let op: gezien de huidige aangescherpte coronamaatregelen is een aantal functies gesloten en staan de activiteiten op een laag pitje. 

De Meester gekozen uit tientallen inzendingen

De nieuwe naam is voortgekomen uit een oproep in de Groene Hart Koerier. Er zijn enkele tientallen suggesties binnengekomen. Uit alle inzendingen heeft het projectteam gekozen voor De Meester. De naam past goed om twee redenen. Enerzijds refereert het aan de oude basisschool die hier ooit gevestigd was. Anderzijds is het een knipoog naar De Juffrouw, het dorpshuis in Hazerswoude-Dorp dat ook een voormalige school is geweest. De Meester is verder een pakkende en korte naam, die goed in het gehoor ligt.

Voor meer informatie: Dorpshuis De Meester