Draaiorgelconcert op herhaling

De gemeente organiseerde voor de tweede keer in deze coronaperiode een tour van onze vaste, in Alphen aan den Rijn, bekende draaiorgelfamilie met het draaiorgel, onder het thema: aandacht voor elkaar aan het einde van het jaar.

Aandacht voor elkaar“De enthousiaste reacties van de vorige tour hebben geleid tot herhaling. Het is fijn om op deze manier, al is het op afstand, toch wat gezelligheid en vrolijkheid te bieden aan onze inwoners en om ze hiermee een hart onder de riem te steken, zo vlak voor de kerstdagen,” aldus wethouder Han de Jager. 

In het voorjaar heeft de gemeente draaiorgelconcerten georganiseerd. Dit was een groot succes en werd erg gewaardeerd door de organisaties en ouderen. In het kader van de landelijke campagne #aandachtvoorelkaar worden deze concerten herhaald. Van 10 tot en met 18 december bezocht het draaiorgel verzorgingshuizen en een aantal andere locaties in Alphen aan den Rijn. 
De bewoners kunnen vanaf hun balkon of via hun raam het orgelconcert volgen. Per locatie speelde de draaiorgel ongeveer een half uur. Er werd op toegezien dat wordt voldaan maatregelen die het kabinet eerder deze week bekend maakte.