Het kernteam Alphen Vitaal van start

Het kernteam Alphen Vitaal is van gestart gegaan. Hun missie: de gemeente Alphen aan den Rijn nog vitaler maken. Het kernteam bestaat onder andere uit vertegenwoordigers van sportverenigingen, zwembaden, ondernemers, een ziektekostenverzekeraar, onderwijs, GGD en Alphen Beweegt.

VoetballersGezamenlijk gaan zij uitvoering geven aan het plan ‘Van sportakkoord naar vitaliteitsplan’. 

We kunnen er niet meer omheen, gezondheid wordt hét onderwerp van deze eeuw. De uitbraak van het coronavirus maakt dit heel duidelijk. Vitale mensen zitten beter in hun vel en zijn gelukkiger. Daarnaast wordt in een fitte samenleving de gezondheidszorg minder belast, zijn de zorgkosten lager en is er minder ziekteverzuim. Daarom willen we de gemeente Alphen aan den Rijn nog vitaler maken.

Eén plus één is drie

Een vitaal Alphen aan den Rijn is van ons allemaal. Daarom heeft de gemeente een kernteam geformeerd van partijen uit de samenleving. Zij gaan initiatieven ophalen uit de hele gemeente die bijdragen aan een vitaal Alphen aan den Rijn. Het gaat dan om nieuwe initiatieven, nieuwe vormen van samenwerking of verbreding van bestaande projecten. Het kernteam gaat deze initiatieven ondersteunen en aan elkaar verbinden om zo het effect te vergroten.  Zo is één plus één drie. 

Vijftig partijen dachten mee

Het kernteam geeft hiermee uitvoering aan het plan ‘Van sportakkoord naar vitaliteitsplan’. Meer dan vijftig Alphense organisaties hebben hiervoor hun inbreng geleverd in de eerste helft van dit jaar. Een plan dat niet alleen over bewegen gaat, maar ook over gezonde voeding, preventie, zinvol bezig zijn en andere zaken die een gezonde leefstijl bevorderen.

Budget

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport stelt 3 jaar lang een subsidiebedrag beschikbaar van 60.000 euro voor de uitvoering van het Vitaliteitsplan. Dit budget wordt beheerd door het kernteam. Dit budget kent het kernteam toe aan initiatieven die bijdragen aan een vitaal Alphen aan den Rijn.