Onbezorgd genieten van een overheerlijk kerstdiner

In het kader van de campagne #aandachtvoorelkaar delen we elke week een verhaal van iemand die geraakt wordt door corona. Dit keer het verhaal van Dennis, hij deelde kerstdiners uit en steunt daarmee ook de horeca.

Dennis GerlingsDennis Gerlings is lid van De Ronde Tafel 84 Oude Rijn, kortweg RT84. De Tafelaars van deze serviceclub tonen hun maatschappelijke betrokkenheid door lokale doelen te steunen. De gebruikelijke bijeenkomsten zijn vanwege corona al maanden niet meer mogelijk, maar dat houdt RT84 niet tegen om tóch een kerstactie te organiseren. Deze kerst deelden zij kerstdiners uit aan meer dan honderd huishoudens die zijn aangesloten bij de Voedselbank en tegelijkertijd ondersteunen zij de lokale horeca. 

Samenzijn rond de tafel

“Natuurlijk missen wij de gezellige avonden die wij als Tafelaars met elkaar doorbrengen, maar nog sterker was het gevoel dat we iets moesten dóen. December is toch de maand waarin je meer tijd met familie en vrienden doorbrengt. Dat we nu in dat samenzijn beperkt zijn, raakt iedereen, maar er zijn mensen die dat nooit meemaken. Je staat er misschien weinig bij stil, maar ook in Alphen aan den Rijn hebben velen simpelweg geen geld voor een kerstdiner, en soms ook niemand om het mee te delen. Voor hen wilden we deze Kerst toch een beetje gezelliger maken. We startten een crowdfundingsactie en de reacties waren zo hartverwarmend dat we ons streefbedrag naar boven konden bijstellen.”  

Steun aan lokale horeca

En toen ging het snel. Bij Maggie Blue werden de feestelijke kerstdiners ingekocht, om zo ook een lokale ondernemer te ondersteunen. Mensen kunnen het diner thuis eenvoudig opwarmen en serveren. De maaltijden worden verspreid via De Voedselbank, die ook de regie houdt over de uitgifte. De Tafelaars rollen hun mouwen op en helpen hierbij. Dennis: “Corona heeft veel mensen in de problemen gebracht, van jonge stellen tot eenzame ouderen, en we hopen dat dit gebaar hun een opkikker geeft. Een deel van het opgehaalde geld besteden we aan een andere doelgroep die zwaar getroffen is, namelijk de lokale horecagelegenheden. Deze week kunnen zij een verrassing verwachten, waarmee wij hen willen steunen in een moeilijke tijd. Met deze kerstactie willen we aandacht vragen voor een groep die soms vergeten wordt. Iedereen verdient het om eens onbezorgd te genieten van een overheerlijk kerstdiner, en dat maakten we voor een grote groep mogelijk.”