Veiliger naar basisschool De Mare

Bij Basisschool De Mare aan de Meteoorlaan in Alphen aan den Rijn is een schoolzone aangelegd. Dit vergroot de veiligheid voor de overstekende leerlingen en hun ouders/docenten.

Schoolzone De MareDe Meteoorlaan, waar men 50 km per uur mag rijden en waar veel verkeer is, is lastig om over te steken. Ook voor schoolklassen die bijvoorbeeld naar de gymzaal gaan is dit een uitdaging. 

Paars-gele palen

De nieuw aangelegde schoolzone maakt verkeersdeelnemers erop attent dat ze een schoolgebied inrijden. Volgens wethouder Kees van Velzen passen veel verkeersdeelnemers hun gedrag aan als zij een schoolgebied herkennen en inrijden.
De tekst 'schoolzone' is nu vanuit beide rijrichtingen leesbaar in de bestrating en er staan opvallend gekleurde paars-gele octopuspalen en hekjes. De opstelstrook voor voetgangers aan de overkant van de school is vergroot.
Daarnaast is de school in contact gebracht met een verkeersleerkracht voor het School op Seef-programma. De leerkracht ondersteunt de school bij het praktisch verkeersonderwijs, waarin de school actief in was. Zo wordt middels aanpassingen in de omgeving en verkeerseducatie aandacht geschonken aan veilig verkeer.