Slachtoffers schietincident Ridderhof niet gekort op bijstandsuitkering

Slachtoffers van het schietincident in winkelcentrum de Ridderhof kunnen vanaf dit jaar in aanmerking komen voor een schadevergoeding.

Ridderhof 400pxAls de betreffende inwoners een bijstandsuitkering ontvangen, dan wordt deze schadevergoeding daarop niet gekort. Dat heeft de gemeente geregeld om ervoor te zorgen de schadevergoeding ook echt zijn doel dient. De gemeente roept deze inwoners op om zich te melden bij het Serviceplein, zodat we hen hiermee verder kunnen helpen.

Nasleep

Het schietincident in 2011 en de nasleep ervan zijn zelfs 10 jaar later nog steeds voel- en merkbaar. De stichting Vergoeding schade Slachtoffers Schietincident Alphen aan den Rijn (VSSA) zorgt voor de schadevergoedingen van de politie aan gedupeerden van het schietincident Ridderhof. De VSSA keert de schadevergoedingen uit. Om er zeker van te zijn dat inwoners die een schadevergoeding krijgen in de toekomst niet gekort worden op hun bijstandsuitkering is het nodig dat zij zich melden bij het Serviceplein van de gemeente.

Claim indienen

Bent u ook slachtoffer en heeft u uw claim nog niet ingediend bij VSSA? Dan roepen wij u op om dat alsnog te doen via de website van de VSSA.