Mijlpaal: Energiecoaches geven 1.000 adviezen

De energiecoaches van Gemeente Alphen aan den Rijn gaven de afgelopen twee jaar al duizend energiebesparende adviezen aan woningeigenaren. De energiecoaches vierden dit mooie moment samen met burgemeester Liesbeth Spies in het gemeentehuis.

Besparen op energieverbruik

De energiecoaches zijn enthousiaste medebewoners die onafhankelijk en op vrijwillige basis buurtgenoten graag op weg helpen naar een duurzame toekomst. Zij adviseren woningeigenaren over de maatregelen die zij kunnen nemen in hun woning. Een kant en klare aanpak voor iedereen is er niet. Elke woning en situatie is net even anders. Daardoor kan het nog best lastig zijn om een woning voor te bereiden op aardgasvrij wonen. De opgeleide energiecoaches van Alphen aan den Rijn adviseren en geven tips hoe u flink op uw energieverbruik kunt besparen, welke subsidiemogelijkheden er zijn en waar je als eerste mee kunt beginnen.

Energiek Alphen

De groep energiecoaches werkt samen in energiecoöperatie Energiek Alphen en bestaat maar liefst uit dertig opgeleide vrijwilligers. Dat er in minder dan twee jaar tijd al duizend adviezen zijn gegeven, geeft wel aan dat er een grote behoefte is aan persoonlijke hulp. Veel mensen willen graag hun energieverbruik verlagen. De coaches gaan onvermoeibaar door want na het duizendste advies, zijn er alweer ruim 200 nieuwe aanvragen bijgekomen. Als dank voor hun vrijwillige inzet, ontvingen de coaches een kerstpakket en kaarten voor een avondje schouwburg.

Advies op maat voor woningeigenaren

Wilt u energie besparen of uw woning flink verduurzamen, maar weet u niet goed waar en hoe te beginnen? Vraag dan een persoonlijk advies aan. Kijk op energiekalphenaandenrijn.nl voor meer informatie en het aanvragen van een adviesgesprek.