Dorpsstraat en Voorweg eenrichting voor zwaar verkeer

De Dorpsstraat en Voorweg in Hazerswoude-Dorp worden vanaf de eerste helft van december eenrichtingsverkeer voor vrachtwagens.

Dorpsstraat Hazerswoude-Dorp Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid en leefbaarheid in de Dorpsstraat en op de Voorweg. De wegen zijn smal, het vrachtverkeer is vaak groot, waardoor het zicht voor de overige weggebruikers op deze route wordt belemmerd. 

Op een later moment wordt de beperking verder uitgebreid en is vracht- en landbouwverkeer niet meer toegestaan in de woonwijk ten zuiden van Dorpsstraat-west, zodat ook in deze wijk de verkeersveiligheid en leefbaarheid verbetert. Alleen zwaar verkeer met een ontheffing mag de wijk dan nog in. Het doorgaand vrachtverkeer dient gebruik te maken van de N209 en de N455. 

Veiliger en leefbaarder 

De veiligheid in de Dorpsstaat en de Voorweg verbetert, doordat vrachtverkeer elkaar niet meer op de smalle rijbaan hoeft te passeren. Kwetsbare verkeersdeelnemers komen hierdoor niet meer ‘knel’ tussen het vrachtverkeer en fietsers hoeven niet meer het trottoir op te rijden om het vrachtverkeer te ontwijken. Ook worden de trillingen in de huizen aan de Dorpsstraat en Voorweg verminderd, waardoor minder hinder en schade aan de panden die dicht langs de weg staan ontstaan. 

Landbouwverkeer 

Voor het landbouwverkeer vindt nog nader onderzoek plaats naar de gewenste te rijden routes. Het landbouwverkeer mag vooralsnog gebruik maken van de Dorpsstraat.