Tijdelijk minder publieke oplaadpalen voor auto’s beschikbaar

Voor bezoekers van onze gemeente, en bewoners van onze gemeente met een elektrische auto die geen plek hebben om op eigen grond op te laden, zijn er laadpalen in de openbare ruimte. Leverancier Allego constateerde tijdens preventieve onderhoudswerkzaamheden een technisch probleem en heeft 57 van haar 248 laadpalen in onze gemeente buiten werking gesteld.

Een alternatief in de buurt

Dit is natuurlijk erg vervelend voor automobilisten die duurzaam rijden. De gemeente Alphen aan den Rijn streeft naar een netwerk van laadpalen, waardoor u altijd binnen een loopafstand van 200 meter van uw woon- of werkadres een mogelijkheid vindt om uw auto op te laden. Door deze buitenwerkingstelling kan het voorkomen dat u tijdelijk verder weg een plek vindt. 

Onze gemeente telt op dit moment 388 publieke laadpalen voor elektrische auto’s; elke paal biedt twee oplaadplekken. Alle laadpalen zijn te vinden op Oplaadpunten.nl. Kijk hier welke 57 palen tijdelijk niet beschikbaar zijn en welke 331 alternatieven u heeft om in uw omgeving uw auto op te laden. Hier vindt u bijvoorbeeld ook beperkt toegankelijke oplaadpunten, chargepoints, op bijvoorbeeld bedrijfsterreinen. Alleen als er bovenaan de gegevens ‘openbaar oplaadpunt’ staat, is deze door iedereen te gebruiken.

Accu vol? Parkeer dan elders

De laadpalen zijn bedoeld voor publiek gebruik. Er kunnen dus meerdere personen gebruik maken van een laadpaal. Nu meer auto’s opgeladen moeten worden op de nog beschikbare plekken, is het extra belangrijk dat uw auto niet langer dan nodig gebruik maakt van een van de laadpalen. 

Blijf op de hoogte

Allego geeft aan dat het tot vier weken kan duren voor alle laadpalen weer te gebruiken zijn. Op https://www.allego.eu/nl-nl/support/netwerk-status en https://twitter.com/allegocharging wordt u op de hoogte gehouden over de voortgang.