Burgemeester Alphen aan den Rijn sluit woning Azalealaan

Burgemeester Liesbeth Spies heeft woensdag 31 januari een woning aan de Azalealaan voor drie maanden gesloten. Aanleiding is het eerder deze maand aantreffen van een handelshoeveeldheid hard- en softdrugs in de woning door de politie. Op 11 januari is een 43-jarige Alphenaar aangehouden als verdachte.

De politie ontving de afgelopen periode meerdere signalen van drugshandel in de buurt en deed daarom op 11 januari een doorzoeking in de woning aan de Azalealaan. Dit leidde tot de vondst van de hard- en softdrugs in de woning en de aanhouding van de 43-jarige verdachte. Hij is inmiddels voorgeleid en weer op vrije voeten. In het onderzoek dat nog steeds loopt worden meer aanhoudingen niet uitgesloten.  

Samen optreden tegen drugshandel 

Bewoners kunnen veel last hebben van drugsgebruik en dealen in drugs. De handel vindt plaats in het illegale circuit en hierbij wordt geweld vaak niet geschuwd. Van dat geweld kunnen ook onschuldige omstanders de dupe worden. 
 
Criminelen die rijk worden door handel in drugs, voelen zich vaak onaantastbaar. Maar dat zijn ze niet. Overheidspartners als politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningbouw en Belastingdienst starten steeds meer onderzoeken om deze zware, ondermijnende criminaliteit aan te pakken. Met deze acties pakt de overheid gezamenlijk ondermijning aan, trekt criminele netwerken uit elkaar en dringt de productie van hennep en synthetische drugs terug. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie en andere partners blijven onderzoeken en interventies uitvoeren. 

Meld drugsoverlast 

De gemeente en de politie controleren extra op drugsoverlast en kunnen daarbij de hulp van bewoners gebruiken. Ervaart u drugsoverlast en/of vermoedt u drugshandel? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of via uw wijkagent. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.