Kinderraad 2021-2022 neemt afscheid met videoclip tegen pesten

De kinderraad 2021-2022 heeft als afsluiting van haar raadsperiode een videoclip uitgebracht voor de nieuwe campagne tegen pesten. Ze hebben de rap zelf geschreven en ingezongen onder de naam ATP crew (Alphen Tegen Pesten). Op 29 juni 2022 is de videoclip officieel gelanceerd.

Bekijk hier de ATP Praat Erover videoclip. 

De Alphense kinderraad besloot begin dit jaar om haar budget van € 10.000 in te zetten voor het stoppen van pestgedrag in de gemeente Alphen aan den Rijn. De kinderen hebben de campagne zelf bedacht. Naast de videoclip is er ook een reeks posters en kaarten gemaakt waarvoor de kinderen zelf model hebben gestaan. De posters zijn bedoeld om op school op te hangen. De kaarten worden onder leerlingen uitgedeeld.  

Praat erover 

Aan het begin van hun ambtsperiode hadden de kinderraadsleden pestgedrag in de top 3 gezet van thema's waar zij mee aan de slag wilden gaan. De campagne tegen pesten is het eindresultaat. Volgens de kinderraad is er helaas niet één antipestmethode die altijd werkt. Maar kinderen kunnen zelf wel wat doen tegen pesten: de helpende hand uitsteken als ze zien dat een kind wordt gepest. Of hulp inroepen. Vandaar de titel van de rap ‘Praat erover’. Daarop richt de campagne zich. 

Meer informatie 

Wilt u meer weten over de campagne tegen pesten of wilt u posters en kaarten bestellen? Neem contact op met Esther van Ellinkhuizen of stuur een e-mail naar kinderraad@alphenaandenrijn.nl.  

De activiteiten van de kinderraad zijn te volgen via Facebook, Instagram @dekinderburgemeester en op TikTok via @kinderburgemeesteraadr. Delen wordt gewaardeerd. 

03225_Campagne_Tegen_Pesten_Postcards_insta_3 600