Werkzaamheden Koningin Julianabrug

De werkzaamheden aan de Koningin Julianabrug zijn in volle gang. De watersloopwerkzaamheden zijn afgerond maar er is nog wel handmatig sloopwerk met een compressor en sloopbeitel nodig. De geluidsoverlast is daardoor helaas nog niet verdwenen. Op maandag 25 juli en dinsdag 26 juli 2022 vinden hijswerkzaamheden plaats.

Wat gaat er gebeuren?

Een deel van de oude betonconstructie van het brugdek moet worden verwijderd. Dit wordt gedaan in stukken van ongeveer drie meter. De gezaagde betonelementen van de noordzijde van de brug worden als eerst opgehesen en opgeladen op een trailer. Aansluitend zal de ondersteuningsconstructie bestaande uit H-balken en pilaren worden gedemonteerd en weg gehesen. Vervolgens worden de betonelementen van de zuidzijde van de brug verwijderd en afgevoerd.

“De herstelwerkzaamheden aan de Koningin Julianabrug verlopen voorspoedig dan verwacht. Dat is goed nieuws. De werkzaamheden leiden helaas tot enige overlast voor het verkeer over en onder de brug. Na afronding van de werkzaamheden kan de brug er gelukkig weer vele jaren tegenaan!”, zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Verkeer wordt tijdelijk stilgelegd

Tijdens de hijwerkwerkzaamheden kan er geen gebruik gemaakt worden van de corridor onder de Julianabrug in de Hooftstraat. Dit wordt met borden aangegeven. Tijdens de hijsmomenten van ongeveer 10 minuten per keer, wordt al het verkeer over de koningin Julianabrug stilgelegd. Hiervoor worden verkeersregelaars ingezet. De afzetting van de brug is van ongeveer 06:30 uur tot 17:30 uur. Mogelijk dat er iets langer wordt doorgegaan in verband met de voorbereiding en het afbouwen van de werkzaamheden.

Contact

Heeft u vragen over dit project? Stuur dan een e-mail naar koninginjulianabrug@alphenaandenrijn.nl.

Koningin Julianabrug 1