Nieuwe kinderburgemeester 2024/2025: Anne

Anne is de nieuwe kinderburgemeester van Gemeente Alphen aan den Rijn.

kinderburgemeester 2024-2025

Er waren in totaal 6 kandidaten. Na een aantal opdrachten heeft een jury de keuze gemaakt en de nieuwe kinderburgemeester gekozen. Anne mag zichzelf een jaar lang kinderburgemeester noemen.  
Burgemeester Liesbeth Spies is supertrots op Anne: “Het is een eer om samen met haar het burgemeesterschap te delen. Ze heeft voor haar opdracht een echt interview gegeven met een journalist, een prijs uitgereikt en een pitch gehouden. Net als de andere kinderen heeft ze dit heel goed gedaan, maar er kan er maar één winnen. Anne zit boordenvol plannen en na de zomervakantie gaan we echt samenwerken. De planning voor haar rol als kinderburgemeester maken we dan bekend en daarbij is zij ook te volgen via de socials. Eerst gaat ze lekker vakantie vieren na het drukke schooljaar. Ik kijk uit naar onze samenwerking vanaf september en wens haar een fijne vakantie!” 

Afscheidstoespraak Yfke

Yfke, de kinderburgemeester van 2023/2024, houdt op 11 juli haar afscheidstoespraak tijdens de gemeenteraadsvergadering. Burgemeester Spies: “Ik vond het leuk, interessant en leerzaam om met Yfke te werken. Ze mag trots zijn op het afgelopen jaar en heeft het heel goed gedaan. Ik wens haar veel succes en geluk met haar schooltijd en carrièrepad! Zij is de burgemeester van de toekomst!”

Kindercollege en kinderraad

De 5 andere kinderen (Collin, Sam, Guusje, Hugo en Riley) zijn onze nieuwe wethouders in het kindercollege, die zij samen met Anne vormen. Ook de raadsleden voor de kinderraad zijn  gekozen. Gemeente Alphen aan den Rijn is blij met deze betrokken schoolkinderen en wenst iedereen veel succes!